10x het geheim voor een gelukkig huwelijk

gelukkig huwelijk

En ze leefden nog lang en gelukkig…

In het huwelijk treden is een verbintenis aangaan voor betere en slechtere tijden. Jullie houden van elkaar, maar reken er maar op dat jullie ook minder goede tijden moeten trotseren. Een gelukkig huwelijk vergt veel werk. Willen jullie zorgen dat jullie daadwerkelijk ‘lang en gelukkig leven’? Zo pak je dat aan.

De tips van deze experts kunnen jullie helpen om gelukkig getrouwd te zijn (en te blijven).

Zelfs gelukkige stellen ruziën

Het is niet zo dat ruzie maken een heuglijke gebeurtenis is, maar zelfs gelukkige stellen hebben zo af en toe een verhit meningsverschil. “Zoals in elke relatie zijn er ups en downs”, stelt psycholoog Erica MacGregor in een gesprek met Oprah Mag. Wordt er toch ruzie gemaakt? Dan luisteren gelukkige stellen naar elkaars punt, erkennen ze het moment waarop de ruzie te verhit raakt en zijn ze bereid te werken aan zichzelf.

Focus op elkaars sterke punten

Als je je ergens aan stoort – hoe klein de irritatie ook is – dan is het soms maar moeilijk om dat los te laten. Ook je partner kan een gewoonte hebben die je irriteert. Maar om een gelukkige relatie te hebben, moet je je partners goede en ook slechte gewoontes accepteren. “En vul elkaar aan”, zo vindt Master social worker Ellen Chute. Weet je dat iemand slecht met budgetten is? Word dan niet boos wanneer iets niet gaat zoals jij het wilt, maar neem het budget dan voor jouw rekening voor jullie beiden.

Verwacht niet dat je partner je altijd aanvult

Het is mooi als je partner je kan aanvullen, maar verwacht dat niet altijd. Volgens Suzann Pileggi Pawelski, auteur van het boek Happy Together, is het verkeerd om er vanuit te gaan dat je partner je aanvult. Het kan volgens Pawelski leiden tot een te afhankelijke relatie, waarin jullie beiden niet meer groeien als individuen. In plaats daarvan is het goed om je partner te complementeren wanneer hij of zij iets doet wat jij fijn vindt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je altijd bezig blijft met je eigen interesses.

Heb samen plezier

Het is belangrijk om je in te blijven zetten voor je eigen interesses, maar het is minstens zo belangrijk om ook samen gedeelde interesses te hebben. “Nieuwe activiteiten of interesses ontdekken in jullie relatie, kan jullie band versterken”, vindt Pawelski. Wanneer stellen samen een unieke passie ontdekken, kunnen ze samen groeien.

Lees de volgende punten op de volgende pagina.

Pagina 1/2