‘Mijn broer wil zijn vriendin ten huwelijk vragen op mijn bruiloft, nu is hij niet meer uitgenodigd’

broer huwelijk

De 25-jarige man wil op zijn speciale dag niet in de schaduw van zijn broer komen te staan

Wat een liefdevolle bruiloft moest worden, loopt uit tot een flinke familieruzie. De 25-jarige Bart heeft bonje met zijn broer nadat deze een bijzonder voorstel doet. “Mijn broer wil zijn vriendin ten huwelijk vragen op mijn bruiloft. Als hij dat doet, is hij niet meer welkom.”

Speciale dag

Bart is samen met zijn verloofde druk in de weer om hun speciale dag te plannen. Onlangs kletste hij ook met zijn broer over de grote dag. “Toen vroeg mijn broer of het oké was als hij zijn vriendin ten huwelijk zou vragen op onze bruiloft,” vertelt Bart op het forum Reddit. Op die vraag antwoordt hij lachend dat zijn broer dan wel moet oppassen voor een woedende bruid. “Hij moest ook lachen, en ik dacht dat hij de boodschap wel begreep.”

Quitte staan

“Later kwam mijn verloofde huilend naar me toe,” gaat Bart verder. “Ze had mijn broer aan de lijn gehad en hij bedankte haar dat hij tijdens de bruiloft op één knie mocht gaan voor zijn vriendin. Maar die toestemming had ze nooit gegeven, vertelde ze hem.” Als Bart zijn broer belt met de waarschuwing dat hij dit echt niet kan maken, krijgt hij te horen dat de broers op deze manier juist weer quitte staan. Bart kondigde zijn huwelijk namelijk aan op dezelfde dag dat zijn broer zijn nieuwe vriendin voorstelde aan de familie. Door het aanzoek te doen tijdens de bruiloft, zou dit akkefietje volgens zijn broer weer gladgestreken zijn.

Niet meer uitgenodigd

Bart weigert om alsnog toestemming te geven, maar zijn broer lijkt vastbesloten. “Ik vertelde hem dat hij en zijn vriendin niet meer zijn uitgenodigd als hij dit idee niet uit zijn hoofd zet,” laat de aanstaande bruidegom weten. “Dat schoot bij hem helemaal in het verkeerde keelgat en mijn broer vertelde dit door aan de rest van de familie. Nu vraagt mijn familie aan mij en mijn verloofde waarom we onze rug naar hem hebben toegekeerd.”

Vrede bewaren

“Mijn broer is ook boos omdat het huwelijksaanzoek door alle ophef geen verrassing meer zal zijn.” Toch laat Bart zich niet kennen. “Ik sta nog steeds helemaal achter mijn besluit, maar mijn verloofde wil liever de vrede bewaren en mijn broer toch toestemming te geven om zijn aanzoek te doen. Het betekent heel veel voor haar dat iedereen het weer goed met elkaar kan vinden, maar ik wil niet toegeven aan mijn broer.”

Boze reacties

Veel lezers van Barts verhaal zijn niet te spreken over zijn broer. “Belachelijk dat iemand besluit een huwelijksaanzoek te doen op de bruiloft van zijn broer. Daarmee verpest je de speciale dag van het bruidspaar,” laat een lezer van het forum weten. “Jij betaalt voor de bruiloft om de liefde tussen jou en je verloofde te vieren. Iemand anders moet dan niet in de schijnwerpers gaan staan.” Bart ziet ondanks de steun die hij krijgt weinig manieren om het conflict goed op te lossen. “Ik weet inmiddels vrij zeker dat mijn broer helemaal niet meer mag komen. Ook ga ik beveiliging inschakelen die dag, gewoon voor het geval dat.”

Bart is niet de echte naam van deze man. Op het forum Reddit deelt hij zijn verhaal onder de naam Bridezilla13.

Lees ook: Bruid wil dochtertje (3) van aanstaande niet op bruiloft: ‘Zij is zijn fout, niet de mijne’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash