‘Ik ben er klaar mee om altijd de side chick te moeten zijn’

side-chick

Ze wil niet langer het vijfde wiel aan de wagen zijn

Monica* (25) gaat geregeld met mannen op date. Dit leidt af en toe tot iets serieus, waarbij ze gedurende een aantal maanden met maar één man afspreekt. Helaas is ze er al meerdere keren achtergekomen dat die mannen het niet zo serieus namen als zij. Op Reddit vraagt ze lezers wat ze moet doen.

E-mail vol details

“Al bijna een jaar ga ik geregeld op dates met een man van mijn leeftijd”, begint Monica haar verhaal. “Vandaag kreeg ik ineens een lange e-mail. Wat bleek: hij had al die tijd een vriendin. Ze vroeg me via die e-mail of ik alsjeblieft niet meer met haar vriend wilde afspreken. Ik was eerst behoorlijk in shock en geloofde haar niet. Ze stuurde me foto’s waar zij met hem op stond en vertelde over hun relatie, onder andere dat ze elkaars ouders al hadden ontmoet. Haar verhaal was erg gedetailleerd en ik kwam er al gauw achter dat ze de waarheid sprak. Ik had geen idee: het hele jaar lang was ik in de veronderstelling dat ik de enige vrouw was met wie hij innig contact onderhield.”

Telkens weer

Het lijkt inmiddels wel een patroon voor Monica. “Helaas is dit beslist niet de eerste keer dat dit me overkomt. Het is zelfs al de vierde keer… Ik ben elke keer de side chick met wie mannen vreemd gaan. Ze blijken gewoon allemaal een vriendin of zelfs een vrouw te hebben. Iedere keer ben ik er kapot van. Ik heb ook het idee dat ik het zwaarder heb dan die vriendinnen en vrouwen, simpelweg omdat zij wél een echte titel hebben in plaats van alleen side chick. Ik voel me gebruikt, alsof ik alleen leuk ben voor korte pleziertjes.”

Hopeloos geval?

“Ik snap niet waarom de mannen met wie ik date me niet serieus nemen”, schrijft ze. “Al sinds mijn eerste stap in de datingwereld, toen ik nog studeerde, vragen mannen me of ik hun friends with benefits wil zijn. Het is niet alsof ik dat zelf uitlok, want ik praat nooit op een manier tegen mannen die aangeeft dat ik alleen vluchtig seksueel contact wil. Ik heb zelfs nog nooit een man mee uit gevraagd!” Ze wordt steeds wanhopiger. “Door de jaren heen heb ik het gevoel gekregen alsof mannen altijd alleen maar seks met me willen. Ik weet inmiddels niet meer wat ik moet doen en voel me best wel alleen. Ik wil graag iemand vinden die van mij houdt om wie ik ben en die loyaal is. Zijn er nog goede mannen op deze wereld?” Wat zou jij tegen Monica willen zeggen?

*Monica is niet de echte naam van de vrouw. 

Lees ook: Vrouw voelt zich bespioneerd: ‘Heeft mijn vriend er iets mee te maken?’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Abigail Keenan