Man biecht op: ‘Mijn vriendin is zwanger maar ik wil het niet houden’

vriendin zwanger niet houden

‘Wat me nog het meest irriteert, is dat ze het wil houden omdat ‘baby’s schattig zijn”

Joran* (20) en zijn vriendin Liset (19) zijn een jaar samen en zijn heel gelukkig met elkaar. Liset is er recent echter achter gekomen dat ze zwanger is. Erg mooi natuurlijk, maar Joran ziet beren op de weg. Zo zitten ze beiden nog op school en weet hij dat dat voorbij is als hun kind er is. Hij wil het dan ook niet houden, maar Liset ziet dat anders. Op Reddit doet hij zijn verhaal. 

Zwanger

“Ten eerste dwing ik Liset nergens toe”, begint Joran zijn verhaal. “Ik respecteer volledig dat het haar lichaam en haar keuze is, maar Liset lijkt de enorme verantwoordelijkheid die een kind met zich meebrengt, niet in te zien. Ik heb haar daarom uitgelegd hoe onverantwoord het voor ons is om de baby te houden.”

Niet geschikt

Joran gaat verder met: “Als mijn familie erachter zou komen dat we een kindje verwachten, zouden ze ons verstoten. Dit betekent dus dat de baby waarschijnlijk geen goed thuis heeft om op te groeien. Daarnaast hebben we de financiële middelen ook niet om voor een baby te zorgen. Ook zijn we nog helemaal niet volwassen genoeg voor een kind, wat ertoe zou leiden dat de baby niet krijgt wat het nodig heeft.” Maar daar blijft het volgens Joran niet bij.

Universiteit

“We zitten allebei op de universiteit, waardoor we dus zouden moeten stoppen met studeren. Dit betekent dus ook automatisch dat we geen carrière kunnen maken in de toekomst. Dit betekent dat we in de toekomst een slechtere baan zouden krijgen met een slechter inkomen, wat een negatieve invloed op het leven van de baby gaat hebben.”

“Oké, de reden klinkt misschien egoïstisch, maar we zijn nu allebei in de beste jaren van ons leven en om dat te verpesten met een baby, zou niet logisch zijn. Wat me nog het meest irriteert, is dat ze het wil houden, omdat ‘baby’s schattig zijn’ en omdat ‘baby’s niet moeilijk zijn om op te voeden’. Ik geef toe dat ik geen ervaring heb met een kind opvoeden, maar ik weet dat het geen makkelijke taak is. En dan vooral niet voor twee studenten.” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Meena443.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels