Vrouw vertelt: ‘Mijn man en ik delen een zusje’

man zusje

Haar vader en haar schoonmoeder kregen samen een baby

Het is fijn als je familie goed overweg kan met je schoonfamilie, maar soms kan het óók een stapje te ver gaan. Het overkwam Celia*. Haar vader had kort iets met haar schoonmoeder, waardoor ze nu een halfzusje deelt met haar echtgenoot.

Korte affaire

Op het forum Reddit doet Celia haar verhaal. “Mijn schoonmoeder heeft kort iets gehad met mijn vader. Ze zegt zelf dat het maar één keertje was. Eerst wist niemand hier iets van.” De affaire komt echter al snel aan het licht als Celia’s 42-jarige schoonmoeder zwanger raakt. “Iedereen dacht dat het ‘gewoon’ een onverwachte zwangerschap was.” Na de geboorte blijkt de vork anders in de steel te zitten. “Mijn schoonvader zag al snel na de geboorte van het meisje dat het niet zijn baby was, omdat het kindje een andere huidskleur had. Daarop bekende mijn schoonmoeder alles.”

Gedeeld zusje

Celia en haar man delen daardoor nu een halfzusje van inmiddels zeven jaar oud. “Ze weet dat mijn vader haar biologische vader is en ze ziet hem ook af en toe, maar ze heeft een hechtere band met mijn schoonvader, die ze ook ‘papa’ noemt. Op de een of andere manier is het huwelijk tussen mijn schoonouders beter dan ooit en ook mijn man is dol op zijn kleine zusje. Zelf vind ik het ongemakkelijk als ik ‘haar grote zus’ word genoemd. Ik wil liever dat ze me gewoon kent als de vrouw van haar broer.”

Geen erkenning

Celia wil het meisje dus liever niet erkennen als haar eigen zusje. “Ik blijf het ongemakkelijk vinden dat ik een zus deel met mijn echtgenoot. Ik heb mijn schoonmoeder gevraagd om mij niet meer ‘grote zus’ te noemen, maar mijn man vindt dat dat harteloos van me was.” Op het forum vraagt Celia of ze haar zusje nu wel of niet moet erkennen. Wat vind jij?

*Celia is niet de echte naam van deze vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam Xcillia.

Lees ook: Opvoedkwestie: ‘Ik laat mijn zoon ‘meisjesdingen’ doen terwijl zijn vader dit haat

Bron: Reddit | Beeld: Pexels