‘Ik kreeg ruzie met mijn ouders nadat ze racistisch deden tegen mijn vriendin’

ouders

‘Ze hadden tegen haar gezegd dat ze maar een partner moest zoeken die van haar ‘eigen niveau’ is’

*Gio is al een tijdje samen met zijn vriendin Alexandra. Alexandra is een leuke meid van Surinaamse afkomst. Gio zelf is honderd procent Nederlands. Alles leek goed te gaan tussen Alexandra en Gio’s ouders, maar nadat hij zijn ouders stiekem betrapte op een gesprek over Alexandra, barstte de bom. Op Reddit doet hij zijn verhaal. 

Ouders

“Afgelopen week aten Alexandra en ik bij mijn ouders, omdat ze ons hadden uitgenodigd voor een gezellige avond met elkaar”, begint Gio. “Dat vonden we beide leuk en we stelden voor dat Alexandra en ik ook een maaltijd zouden koken. We maakten er een gezellige namiddag van door met z’n allen te koken, en het eten was al snel klaar om op te eten”, vervolgt Gio.

“Nog net voordat we begonnen met eten riep mijn broertje vanaf zijn kamer of ik hem een bord wilde brengen omdat hij ziek was en daarom niet naar beneden kon komen”, legt Gio uit. Op dit moment was Alexandra even met de hond van Gio zijn ouders aan het lopen en zijn ouders dekten de tafel op.

Racistisch

“Ik bracht het bord naar mijn broertje, maar toen ik weer onderweg was naar beneden ving ik het gesprek tussen mijn vader en moeder op”, schrijft Gio. “Ik hoorde mijn moeder zeggen dat ze het niet kon geloven dat ik met een ‘brownie’ ging. Ze vroeg zelfs aan mijn vader of ze mij wel goed hadden opgevoed! Ik was woedend, maar besloot op dat moment om kalm te blijven en te wachten totdat we hadden gegeten.”

Maar wat Gio niet wist was dat Alexandra net terug was gekomen van het uitlaten van de hond, en het hele gesprek had bijgewoond. “Toen ik haar zag was ze duidelijk overstuur”, legt Gio uit. “Mijn ouders hadden tegen haar gezegd dat ze maar een partner moest zoeken die van haar ‘eigen niveau’ is! En toen ik dat hoorde, kon ik me niet meer inhouden.”

Ruzie

“Ik was zó boos dat ik schreeuwde dat m’n ouders nooit meer wat van zich hoefden te laten horen en dat ze het eten met z’n tweeën konden opeten”, aldus Gio. “Mijn ouders deden vervolgens alsof ze niet wisten waar ik het over had. Toen ik nóg bozer werd, gingen ze uiteindelijk in de aanval en werden zij ook boos op mij. Ze begonnen te schreeuwen waardoor ik nog bozer werd en hun huis uitstormde met Alexandra.”

Gio schrijft dat zijn ouders waarschijnlijk de familie over de situatie hadden ingelicht, aangezien hij tientallen berichtjes kreeg van familieleden. “Ze sturen me dingen als: ‘Je moet het maar accepteren, je ouders zijn nou eenmaal een beetje raar’ tot ‘Hoe durf je zo respectloos om te gaan met je ouders, je moet je schamen!’ Toch vind ik dat ik juist heb gehandeld en dat mijn ouders maar eens goed moeten nadenken over hun acties. Ik pik dit niet!” Vind jij wat Gio heeft gedaan juist?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam ShortKingsStandAsOne.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels