Moniek vertelt: ‘Mijn man wil een open relatie, maar ik sta daar niet achter’

open relatie

‘Ik vertrouw hem volledig, maar ik ben bang, gekwetst en bezorgd over onze toekomst samen’

Moniek* en Reinier zijn al jarenlang gelukkig samen. Ondanks hun goede relatie mist Reinier de spanning en wil daarom een open relatie proberen, puur om het te ontdekken. Moniek staat hier niet achter en zegt het liefst nee, maar ze wil ook haar relatie redden. Op het platform Reddit doet ze haar verhaal. 

Open relatie

“Reinier en ik zijn al twintig jaar gelukkig samen. We hebben een goede relatie en steunen elkaar door dik en dun. Ik merkte echter iets aan hem de laatste tijd; hij was niet helemaal zichzelf”, begint Moniek haar verhaal. “Ik dacht eerst dat het kwam omdat hij het erg druk had op zijn werk, maar na een tijdje heb ik het toch aan hem gevraagd. Hij vertelde me over zijn ‘dilemma’. Hij houdt onwijs veel van me en wil me niet kwijtraken, dus dat zit wel goed. Toch is hij bang dat hij zijn ‘beste jaren’ in een monogame relatie zal doorbrengen. Daarom wil hij een open relatie proberen.”

Tweestrijd

Reinier wil geen open relatie omdat zijn huidige relatie met Moniek niet goed is, het gaat hem puur om ‘het ontdekken’. “Dat wil zeggen dat hij vrouwen wil oppikken in een bar om daar vervolgens de hele nacht mee door te brengen, of te daten”, legt Moniek uit. “Ik vind het een moeilijke situatie en zit in een tweestrijd”, gaat ze verder. “Ik wil onze relatie sterk houden. Ik hou zoveel van hem dat ik liever ‘ja’ zeg tegen een open relatie, dan dat hij zich gevangen voelt in de relatie die we nu hebben. Daarnaast wil ik hem ook niet verliezen aan een andere vrouw en heb ik zelf helemaal niet de behoefte om met iemand anders de lakens te delen.”

Twijfels

“Ik vertrouw hem volledig, maar ik ben bang, gekwetst en bezorgd over onze toekomst samen”, geeft Moniek toe. “Ik heb het gevoel dat ik moet kiezen: laat ik hem met andere vrouwen naar bed gaan of sluit ik zijn gevoelens af in onze relatie die we nu hebben?” Moniek is vooral bang om hem kwijt te raken, waardoor ze niet weet wat ze moet doen. Wat zou jij haar adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam u/ProcedureAromatic558.

Lees ook: Charlotte vertelt: ‘Hoe vertel ik mijn man dat zijn beste vriend verliefd op mij is?

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock