Besefmomentje: Baby Born is al dertig jaar oud

Baby Born

Feel old yet?

Menig kind speelde vroeger (en nu nog steeds) met de welbekende Baby Born-poppen. De poppen zijn al heel wat jaren niet meer weg te denken uit de gemiddelde speelgoedwinkel en staan nu nog steeds op de wishlist van veel kids. Grote kans dat ook jij er vroeger eentje hebt gehad en daarom hebben een flink throwback-nieuwtje voor je. 

Jeugdsentiment

Baby Born blies onlangs namelijk 30 kaarsjes uit. Jep, de iconische pop is al dertig jaar oud en daarmee voelden wij ons héél even oud. Baby Born ging in 1991 voor het eerst in de verkoop en werd een regelrechte hit. Bijna ieder kind in de jaren ’90 paradeerde destijds door het huis met de pop, die toen vergeleken met andere poppen heel vernieuwend was.

Vernieuwend

Baby Born kon in tegenstelling tot andere poppen in die tijd, namelijk drinken, huilen, slapen en op het potje gaan. En dat allemaal zonder batterijen. Nét echt dus. Met maar liefst 25 miljoen verkochte poppen werd Baby Born de bestverkopende pop in de wereld. Ieder jaar kwam er weer een nieuwe variant van de pop uit. Zo kwam er een Baby Born met een badkuip, eentje met een eigen ligstoel en zelfs een met een scooter. Ook kon je op een gegeven moment uit verschillende outfits kiezen. Zie jij je jeugd al aan je voorbijflitsen? Wij in ieder geval wel!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BABY born benelux (@babyborn_benelux)

Lees ook: Netflix gaat deze goude oude jeugdfilm verfilmen!

Bron: HLN | Beeld: Pexels