Zoveel is een eerste editie van Harry Potter and the Philosopher’s Stone waard

Onlangs ging een eerste editie weer voor een hoop geld over de toonbank

Was jij een van de eersten die Harry Potter las en heb je de boeken nog? Hoogtijd om ze weer eens tevoorschijn te halen. Zo’n eerste editie kan je namelijk een leuk zakcentje opleveren.

Behoorlijk bedrag

Velen van ons zullen met name een Nederlandse versie van J.K. Rowlings betoverende verhaal in huis hebben. Jammer voor ons, maar het zijn helaas met name de Engelse versies die je bankrekening kunnen spekken. Een hardcover editie van Harry Potter and the Philosopher’s Stone ging onlangs tijdens een veiling in Londen voor £68.000 over de toonbank. Dat komt neer op € 74.253. Hállo zeg.

500 exemplaren

Het boek was een van de 500 hardcovers die in 1997 werden gedrukt. Van die 500 exemplaren werden 300 naar scholen verstuurd en de resterende 200 gingen naar boekenwinkels. Daar werd het boek voor £10,99 pond verkocht.

Ook veel waard

Tijdens diezelfde veilig in Londen werden ook andere hardcover eerste edities van Harry Potter and the Philosopher’s Stone geveild. Verscheidene eerste exemplaren brachten £ 50.000 per stuk op. Niet gek als je het ons vraagt.

Lees ook: Lekker loeren: zo zien de Harry Potter-acteurs er nu uit

Bron: Her, Hansons | Beeld: Unsplash: Nathan Dumlao