Goed om te weten: déze kledingstukken kun je beter een maat te groot kopen

Krimpt jouw nieuwe kleding ook altijd al na één keer wassen?

De grootste ergernis van elke vrouw: nieuwe kleding die na één keer wassen al gelijk een maat kleiner is geworden. Iedereen weet wel dat het verstandig is om de nieuwe kleding uit de winkel eerst even te wassen voordat je het draagt. Maar dan moet de pasvorm na de eerste wasbeurt natuurlijk wel net zo mooi blijven als tijdens het passen in de winkel.

Daarom is het voortaan handig om deze kledingstukken een maatje groter te kopen in de winkel.

  • T-shirts: (Basic) T-shirts bestaan voornamelijk uit katoen en wanneer je ze na het wassen droogt in de droger, bestaat de kans groot dat je nieuwe t-shirt krimpt. Je kan katoenen shirts sowieso beter in de (buiten)lucht drogen, maar wil je ze toch graag in de droger doen? Dan is het zeker aan te raden om voortaan een maat groter te kopen.
  • Blouses: nog zo’n gevoelig kledingitem dat snel kan gaan krimpen. Het krimpproces van een blouse gaat alleen wat minder snel, waardoor je het niet altijd direct door hebt. Toch maar een maatje groter kopen de volgende keer dus.
  • Wollen truien: waarschijnlijk is dit bij de meeste wel bekend, maar wollen truien doe je nooit, maar dan ook nooit in de droger, want dan is gekrompen trui gegarandeerd. Doe je dit niet en was je het alleen in de wasmachine? Dan kan de trui alsnog krimpen. Koop de trui gewoon een maatje groter, dan blijft ‘ie mooi en comfortabel zitten.
  • Sokken: eigenlijk geldt voor sokken hetzelfde als voor t-shirts omdat ze van hetzelfde materiaal zijn gemaakt: katoen. Sokken zijn extra gevoelig voor krimpen en laten we eerlijk zijn; te kleine sokken, dat zit gewoon niet lekker. Maatje 39 in plaats van 38 dan maar?
  • Andersom: huh? Andersom? Ja, sommige kledingstukken moet je juist niet groter, maar een maatje kleiner kopen in de winkel. Met name bij het aanschaffen van nieuwe spijkerbroeken is dit verstandig. In het begin voelt een té strakke jeans niet echt comfortabel, maar je zal merken nadat de broek iets is uitgelopen, deze als gegoten zal zitten!

Lees ook: ‘Ruikt je was muf? Door dít product ruikt je kleding binnen no-time weer fris

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: PureWow, Jan | Beeld: Pexels