‘Mijn man vindt mij niet aantrekkelijk door mijn zwangerschapsgewicht’

man aantrekkelijk

‘Mijn schoonvader heeft hem flink de les gelezen over hoe hij mij behandelt’

Maya* is gelukkig getrouwd met Ron en samen hebben ze twee kinderen. Helaas is Ron in de slaapkamer wat oppervlakkig, zo vertelt Maya dat haar man niet intiem met haar kon zijn door het gewicht dat zij was aangekomen na haar eerste zwangerschap. Ze vertelde dit onlangs aan haar schoonfamilie en die nam het op voor Maya – tot grote ergernis van Ron. 

‘Mijn man vond me niet aantrekkelijk’

Maya is voor het grootste gedeelte gelukkig in haar huwelijk met Ron. Er is alleen een probleempje: Ron heeft een nogal bijzondere standaard voor zijn vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal: “Na ons eerste kindje was ik zo’n twintig kilo te zwaar. Ron keek in die tijd veel erotisch materiaal op internet, en voelde zich niet tot mij aangetrokken.” Het vergde veel van Maya om zich hier overheen te zetten, maar het lukte haar wel. Ook viel ze af en bereikte ze haar originele gewicht weer. “Ik kan me niet vinden in zijn ideeën, maar het is wat het is”, voegt ze eraan toe.

Familiefeest

Acht maanden geleden werden Maya en Ron opnieuw ouders van een zoontje. Met de ervaringen na hun eerste kind, is Maya na de bevalling direct hard aan het werk gegaan om haar zwangerschapsgewicht weer kwijt te raken. “Mijn beide schoonzussen zijn op dit moment in verwachting van hun eerste kindje, en ze vroegen me laatst op een familiefeest hoe ik zo snel mijn zwangerschapsgewicht was kwijtgeraakt na m’n tweede kind. Ik vertelde ze eerlijk dat het vooral lag aan hoe moeilijk Ron het ermee had. Ik legde uit dat we weinig intiem met elkaar waren omdat hij zich niet comfortabel voelde met mijn gewicht”, schrijft Maya. Dat was het volledige gesprek en ze vertelt dat ze verder een prima avond heeft gehad.

Via-via

Nu blijkt dat het verhaal van Maya, via Rons zussen bij Rons ouders terecht is gekomen. De dag na het familiefeest nodigden zij hem uit en werd Ron flink de les gelezen. “Mijn schoonvader zei dat hij zich kapot schaamde voor hoe Ron mij behandelde. Zijn moeder heeft zitten huilen. Z’n zussen hadden het verhaal doorgespeeld omdat zij er ontzettend mee in hun maag zaten. Ik vind het een beetje vervelend dat ze dat hebben gedaan, maar goed”, zo vertelt Maya.

Ruzie

Door het incident hebben Maya en Ron momenteel flinke ruzie. “Ron is ontzettend kwaad dat ik dit gedeeld heb”, schrijft ze. “Ik vertelde hem dat als hij zich schaamt voor z’n gevoelens over mijn lichaam, dat dat zijn probleem is om aan te werken.” Ook vertelt ze dat Rons zussen haar beste vriendinnen zijn. “Hierdoor vervagen de grenzen voor dit soort dingen soms een beetje, maar ik kan me indenken dat het voor Ron een grens overgaat.”

Schaamte

Nu vraagt Maya zich af: “Hoe zorg ik ervoor dat mijn man snapt dat zijn schaamte voor mijn lichaam het probleem is, en niét het feit dat ik dit met zijn zussen heb gedeeld? Hij wil zijn verantwoordelijkheid niet nemen en wil vooral boos blijven op mij.”

Wat vind jij? Hoe zou jij dit aanpakken als jij Maya was?

*Maya en Ron zijn niet de echte namen van deze personen. Op Reddit doet Maya haar verhaal onder de naam oconeecanoe.

Lees ook: Nieuwbakken moeder: ‘Mijn vriend wil dat ik stop met borstvoeding want hij wordt er ongemakkelijk van’

Bron: Reddit, Relationship Advice | Beeld: Unsplash, Jennifer Burk