‘Mijn man blijkt ook een kind te hebben met een andere vrouw’

kind

Een gelukkig leven, totdat er ineens iets aan het licht kwam

Gabriella* is al jaren gelukkig getrouwd met Luuk. Ze hebben kinderen en zijn erg gelukkig met het leven dat ze hebben opgebouwd. Toch steekt er iets: Gabriella is erachter gekomen dat Luuk nog een oudere zoon heeft. Daar heeft hij haar nooit over verteld. Ze weet niet of ze hem nog wel kan vertrouwen. Op Reddit vraag ze lezers wat ze moet doen.

Toevalstreffer

Gabriella komt meteen ter zake. “Ik ben er net achtergekomen dat mijn man nog een zoon heeft”, schrijft ze. “Mijn eigen zwangerschap was nogal een toevalstreffer. Ik dacht toen dat ik alles wist, maar dit had ik niet voor mogelijk gehouden. Mijn man Luuk was destijds nog mijn vriend en zei dat hij gesteriliseerd was. Nadat we allebei een medische keuring hadden ondergaan, stopten we met het gebruiken van condooms. Niet lang daarna was ik zwanger.” Daar schrok Gabriella behoorlijk van. “Ik was er niet blij mee en wilde de zwangerschap afbreken. Al gauw veranderde dat in het plan om het kind voor adoptie af te staan. Mijn man wilde het echter dolgraag houden en overtuigde me ervan dat we een superleuk gezinnetje zouden zijn. Daar heeft hij gelijk in gekregen.”

Goede echtgenoot en vader

“Luuk steunde me enorm en doet dat nog steeds. Hij is de beste vader voor onze kinderen die ik me maar had kunnen wensen”, schrijft Gabriella. “We zijn gelukkig getrouwd en hij doet het enorm goed op z’n werk, waardoor hij constant promotie maakt. Ik kon daardoor parttime gaan werken en voor de kinderen zorgen. Luuk zegt vaak dat hij dol is op het leven dat we samen hebben opgebouwd. Ik had me ook niet kunnen voorstellen dat het zo zou lopen: we waren nog maar een half jaar samen toen ik in verwachting bleek. Inmiddels zijn we veertien jaar bij elkaar.”

Geheim onthuld

Toch is niet alles wat het lijkt. “Alles veranderde toen ik onlangs aan het kletsen was met een groepje moeders uit de buurt. Ik kende hen nog niet zo lang, maar was blij dat ik andere vrouwen had ontmoet met wie ik over het moederschap en onze huwelijken kon praten. Ik vertelde hen over mijn onverwachte eerste zwangerschap. Een van hen reageerde op een manier die ik nooit had verwacht. ‘Je geloofde dat echt? Ondanks dat hij ook een kind heeft met zijn vorige vriendin?’, zei ze. Ik was enorm verbaasd en vroeg haar wat ze bedoelde. Ze heeft me het hele verhaal verteld.”

Niet het leven dat hij wilde

“Blijkbaar heeft mijn man zijn vorige vriendin ook per ongeluk bezwangerd”, schrijft Gabriella. “Hij zag het echter niet zitten met haar en heeft haar daarom verlaten. Hij wilde geen kind en zei dat ze naar de rechter zou moeten stappen als ze wilde dat hij een vaderrol zou vervullen. Dat heeft ze niet gedaan: ze ontmoette al gauw haar huidige man en die heeft haar zoon geadopteerd.” Nog steeds volledig in shock heeft Gabriella Luuk geconfronteerd. “Het bleek echt waar te zijn. Mijn kinderen hebben een oudere broer. Volgend jaar gaat mijn dochter naar dezelfde school hij. Luuk zei dat het hem niet kan schelen dat hij nog een zoon heeft, omdat het leven met zijn ex-vriendin niet het leven was dat hij wilde. Ik wilde er langer met hem over praten, maar hij kapte me af en zei dat hij niets over zijn zoon wilde weten.”

Laten gaan of niet?

Gabriella heeft behoorlijk moeite met de situatie. “Ik vind het erg lastig om me te verzoenen met Luuk. Ik dacht dat ik alles van hem wist en ik vind het enorm fout van hem hoe hij met de situatie is omgegaan. Hij deed er ook zo nonchalant over toen we het erover hadden. Hij leek in niets op de lieve man die ik ken. Ik probeer te begrijpen waarom hij heeft gehandeld zoals hij deed, maar het lukt me niet. Ik denk dat ik het maar moet laten gaan, omdat het niet mijn kind en mijn beslissing is. Dan heb ik echter wel het gevoel dat ik medeplichtig ben aan een soort misdaad. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Gabriella adviseren?

*De namen in dit verhaal zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam ResidentNational2439.

Lees ook: ‘Ik wil geen band opbouwen met de vriendin van mijn broer. Is dat raar?’

Bron: Reddit | Beeld: Pixabay