‘Mijn schoonzus is boos dat ik zonder overleg vertrokken was’

schoonzus vertrokken

‘Door mij heeft ze haar afspraak gemist’

Jolien* woont nog bij haar ouders. Haar broer Dennis, schoonzus Mirthe, en hun zoontje zijn ook weer tijdelijk in het ouderlijk huis getrokken. Hun huis wordt namelijk gerenoveerd, en dus logeren ze een paar weken bij Joliens ouders. Wanneer Jolien terugkomt van een sportschoolbezoekje, is haar schoonzus woedend dat ze zonder overleg was vertrokken. Daarom vraagt ze op het populaire forum Reddit of ze écht zo fout zat. Ze voelt zich namelijk flink schuldig…

Renovatie

Wanneer er aan je huis flink geklust wordt, wil je het liefst niet in de herrie en de rommel zitten. Heel begrijpelijk dus, dat de familie rond Dennis tijdelijk weer bij Jolien en haar ouders is komen wonen. Jolien legt uit dat zij een paar weken geleden in het ouderlijk huis zijn ingetrokken met hun tweejarige zoontje. En in eerste instantie lijkt alles goed te gaan.

Sportschool

“Soms pas ik op mijn neefje, maar ik weet niet veel over kinderen of hoe je voor ze moet zorgen”, schrijft de jonge vrouw op Reddit. Als 23-jarige houdt Jolien zich namelijk nog absoluut niet bezig met kids, en kan ze lekker haar eigen ding doen. Zo houdt ze ervan om ’s ochtends lekker te sporten. “Meestal ga ik in het weekend al heel vroeg naar de sportschool. Dan is het namelijk rustiger”, legt ze uit.

“Gisterochtend stond ik vroeg op en ging ik voordat de rest wakker werd naar de gym. Daar deed ik mijn telefoon in een kluisje zodat ik niet afgeleid raakte”, schrijft ze. Met een work-out achter de rug, gaat Jolien nog even ontspannen in de sauna. Maar als ze daarna haar telefoon pakt, schrikt ze van een lading boze berichten en gemiste oproepen van haar schoonzus.

Babysitten

“Mirthe eiste dat ik liet weten waar ik was. Ze had me namelijk nodig om op haar zoontje te passen zodat zij samen met Dennis even de stad in kon. Toen ik thuiskwam ontplofte ze zowat. Ze riep dat ik eerst met hen had moeten checken dat zíj me niet nodig hadden. Door mij heeft ze haar afspraak bij een nagelsalon gemist”, legt Jolien uit.

“Ik vond het oneerlijk van haar, maar ik voel me hier nu best slecht over”, schrijft ze op Reddit. Daarom vraagt ze zich af: zat ze echt fout? Had ze dit anders kunnen aanpakken? Wat zou jij tegen Jolien zeggen?

*Alle namen in dit verhaal zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Gymbabysit.

Lees ook: ‘Mijn schoonzus is boos dat ik haar een dieetmaaltijd heb gegeven’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Karolina Grabowska