Vader: ‘Ik weigerde de ex-verloofde van mijn zoon de toegang tot zijn sterfbed’

De vader legt uit dat de ex van zijn zoon het hem nooit makkelijk heeft gemaakt.

Een kind verliezen is al het ergste wat een ouder kan overkomen. Vader Nathan verloor twee weken geleden zijn zoon Adam en ligt nu behoorlijk in de clinch met zijn ex-schoondochter Amy. Nathan liet namelijk niet toe dat de Amy Adem zou zien op zijn sterfbed en dat wordt hem niet in dank afgenomen.

Conflict

“Adam was nog maar 21 jaar oud toen hij twee maanden geleden kwam te overlijden aan de gevolgen van een chronische hartziekte”, schrijft Nathan* op het forum Reddit. Het afscheid was erg verdrietig en daarnaast zorgde het helaas ook voor een conflict tussen Nathan en zijn ex-schoondochter. Nathan weigerde de ex van Adam namelijk de toegang tot zijn zoon.

Kleinzoon

“Mijn zoon was nog maar 19 jaar toen zijn toenmalige vriendin zwanger bleek te zijn en ze verloofden zich.” De zoon studeerde en werkte om het ouderschap en zijn behandelingen te kunnen bekostigen. “Ik zag dat hij vermoeid was, maar hij keek er erg naar uit om vader te worden.” Helaas verergerde de hartziekte van Adam drie maanden nadat zijn zoon werd geboren en ook de relatie tussen Adam en Amy verslechterde daardoor.

Baby niet zien

“Adam moest veel naar het ziekenhuis en was te zwak om nog zelf te lopen, waardoor hij in een rolstoel belandde.” En zoals veel stellen er voor elkaar zijn in voor- en tegenspoed, vertrok de toenmalige vriendin van Adam naar haar ouders met hun kind. “Toen Adam vroeg of hij hun baby mocht zien, weigerde ze dit. Amy vertelde hem dit niet eens persoonlijk, maar liet het hem weten met een telefoontje.”

Verloving verbroken

Na verloop van tijd nam Nathan contact op met Amy. “Ik vertelde haar dat Adam weer thuis was en dat ze hem moest komen bezoeken met hun kind. Ze kwam uiteindelijk, maar alleen om hem de verlovingsring terug te geven. Ze zei dat het te veel voor haar was om op deze manier te leven. Ze wilde verder met haar leven en voor ‘haar’ zoon zorgen. Het brak Adams hart.”

Alleen maar foto’s

Vervolgens vertrok Amy nog voordat de familie een advocaat kon raadplegen. “Alle manieren om met haar te communiceren verbrak ze. Het was ontzettend moeilijk om mijn zoon zo verdrietig te zijn. Hij had alleen nog maar foto’s van zijn zoon. Hij smolt als een kaars ineen en ik kon niets doen.”

Hartfalen

Ondertussen ging het steeds slechter met Adams gezondheid. “Hij had hartfalen in de laatste fase en zat aan een beademingsmachine.” Adam had niet lang meer en Nathan nam contact op met familie en vrienden om afscheid te kunnen nemen en via via bereikte het nieuws ook Adams ex.

Niet bij zijn laatste moment zijn

“Opeens stond Amy voor mijn neus. Ze wilde Adam zien, maar ik vertelde haar beleefd dat ik wilde dat ze ging.” Amy weigerde echter en werd boos. Samen met gemeenschappelijke vrienden van haar en Adam probeerde ze Nathan over te halen. “Ik weigerde en werd boos. Amy begon te schreeuwen en noemde me verschrikkelijke dingen. Adams vrienden waren het met haar eens en begonnen ook tegen me te schreeuwen.” Pas nadat de beveiliging kwam vertrok Amy. Later die dag stopte Adams hart met kloppen.

Ruzie

“Ook de begrafenis was niet rustig of vredig”, schrijft Nathan verdrietig. “Iedereen maakte ruzie met me en wees me erop dat mijn daad wreed was. Ik kon niet rustig rouwen. Ook mijn broer vindt dat ik verkeerd heb gehandeld. Ondertussen weigert Amy me om mijn kleinzoon te zien.”

De man vraagt zich wanhopig en verdrietig af wat hij nu nog kan doen. “Er moet toch iets mogelijk zijn? Het is mijn kleinkind.”

Wat vind jij van het handelen van Nathan? En wat zou jij hem adviseren?

*Nathan is niet de echte naam van de man. Op het forum Reddit doet hij zijn verhaal onder de naam CG3409764.

Lees ook: Vader vertelt: ’Ik zet mijn dochter het huis uit als ze zwanger raakt’ 

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Yanal Tayyem