Familieruzie: ‘Mijn moeder wil dat ik mijn bevalling livestream’

bevalling livestreamen

De vrouw weet nu niet zo goed wat ze moet doen

We snappen allemaal dat corona bij veel grote gebeurtenissen roet in het eten gooit. Maar de moeder van Carolijn heeft niet zoveel begrip voor de situatie van haar dochter, en eist dat haar dochter de bevalling van haar zoontje via een livestream laat zien. Nu staan ze lijnrecht tegen over elkaar, en vraagt Carolijn zich af of haar reactie terecht was.

Eerste zwangerschap

Carolijn is voor het eerst zwanger. Samen met haar man verwacht ze een zoontje. Ze is zestien weken zwanger, dus de bevalling zal nog even op zich laten wachten. Maar haar moeder heeft nu al een mening over wat er bij geboorte van Carolijns zoontje moet gebeuren. “Ons ziekenhuis laat voorlopig geen bezoek toe, en mijn moeder heeft het er moeilijk mee. En vandaag vroeg ze me aan de telefoon of we de geboorte van m’n zoontje niet konden livestreamen.”

Zoom-bevalling

Wacht, wat? Een Zoom-borrel kennen we inmiddels allemaal wel na maanden lockdown en quarantaine. Maar een bevalling via Zoom? Carolijn ziet het in elk geval niet zitten. “Dit moment is zo intiem. Mijn man en ik willen ons geen zorgen hoeven maken over onze familie op Zoom terwijl ik mijn zoon op de wereld zet.” Wel legt ze uit dat haar moeder niet ‘alles’ hoeft te zien. “Maar ze wil onze gezichten zien en niet de eerste geluiden van haar kleinzoon missen”, legt Carolijn uit.

Twijfel

Ze vertelt verder: “Het idee dat ze me zien persen, mogelijk horen over complicaties, het moment zien dat hij op mijn borst wordt gelegd… Ik vind het allemaal heel persoonlijk. Dat zij mee kunnen kijken staat me echt niet aan.” Maar Carolijns moeder is niet tevreden met dat antwoord, en dus vraagt Carolijn op Reddit om advies. “Is het dan zo erg dat ik geen livestream wil maken van mijn bevalling?”

Wat zou jij in haar plaats doen? Geef jij Carolijn gelijk, of vind je dat ze niet moet zeuren en haar moeder dit plezier moet gunnen?

*Carolijn is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit doet zij haar verhaal onder de naam Hot-Hamster-3088.

Lees ook: ‘Ik deed alsof ik flauwviel zodat mijn man onze zwangerschap niet kon aankondigen’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Aditya Romansa