Handig: Dit kun je nu al doen zodat de kerstdagen straks soepeler verlopen

kerstdagen

Voorbereiding

Het duurt nog even, maar wij zitten met onze gedachtegang al helemaal bij kerst. Laten we eerlijk zijn, het is misschien wat vroeg, maar stiekem kijkt iedereen toch altijd al een beetje uit naar die tijd van het jaar. Toch is kerst niet alleen maar gezelligheid. Het gaat vaak gepaard met een flinke dosis stress over cadeaus, versieringen en eten. Hier dan ook wat tips voor nu, zodat jij in december fluitend door de feestdagen paradeert.

Cadeaus

Het bedenken van de kerstcadeaus kan flink wat voeten in aarde hebben. Zeker als jullie er voor kiezen om het zonder verlanglijstje te doen. Een goede oplossing hiervoor is om nu al een lijstje in je telefoon bij te houden. Noemt je zoon nu al een fantastisch nieuw kledingmerk waar hij fan van is? Misschien klaagt je partner al dagen steen en been dat zijn lievelingsparfum op is? Schrijf het op. Dat scheelt je in de feestdagen graven in je geheugen. Dit werkt natuurlijk andersom net zo goed. Mocht je nou allerlei leuke dingen tegenkomen voor jezelf, dan kan je dit ook opschrijven. Dan kan je iedereen in je omgeving van wat goede tips voorzien tijdens de feestdagen.

Heb je een eigen bedrijf en vind je het bedenken van de kerstpakketten altijd een lastige taak? Je kan er dan ook voor kiezen om zelf een kerstpakket samen te stellen. Ook hiervoor geldt: schrijf gedurende het jaar alvast wat ideeën op. Dat scheelt een hoop tijdens de drukke december maand.

Eten

Lekker eten en kerst zijn nauw met elkaar verbonden. Wel is het lastig om elk jaar weer iets nieuws of origineels te bedenken. De oplossing lijkt ietwat op die van de cadeaus. Het opschrijven van lekkere recepten kan je namelijk helpen. Vaak ontdek je in restaurants weer nieuwe gerechten, originele smaakcombinaties en prachtige opmaak van borden. Sterker nog, afgelopen jaar hebben restaurants laten zien dat je deze opmaak ook zelf kan namaken. Mocht je nou iets heerlijks hebben besteld of gegeten bij een restaurant, schrijf dit dan alvast op. Een foto maken is ook een idee. Dan kun je in december nog even kijken hoe het er ook alweer uitzag.

Voor nu wachten we eerst met smart af op de warme zomerdagen, maar wel met deze tips in ons achterhoofd voor december.

Lees ook: Meghan Markle brengt eigen kinderboek uit

Beeld: Unsplash