Meerderheid gepeste kinderen heeft het moeilijk op school

pesten op school

25 procent geeft aan dat ze gepest worden via social media

Het is deze week International Anti-Bullying Week, en aandacht voor pesten is nog steeds hard nodig. Uit onderzoek van GoStudent blijkt namelijk dat een meerderheid van de gepeste kinderen moeilijkheden ondervindt op school. 

Pesten op school

Dat pesten gebeurt, wisten we helaas al. In ruim 93 procent van de gevallen vindt dit op school plaats, en proberen scholen hier aandacht aan te besteden. Toch weten veel ouders nog niet wat ze moeten doen als hun kind gepest wordt, komt uit het onderzoek naar voren.

Presteren

Pesten kan veel voor een kind doen, en heeft invloed op de schoolprestaties. Zo geeft bijna 60 procent van de ondervraagden aan dat ze dit merken bij hun kind. De rol van social media is ook groot: 25 procent geeft aan dat ze gepest worden via social media platforms.

Handige tips

GoStudent heeft daarom tips voor ouders om hun kind te helpen wanneer zij gepest worden. Zo geven ze aan dat het belangrijk is om kalm te blijven en het gesprek met je kind aan te gaan. Benadruk dat het niet de schuld van je kind is, en stel hem/haar gerust dat jullie dit samen gaan oplossen.

Social media

Ook adviseren ze om een speciale Social Media cursus te doen. Hiermee leer je samen wat de do’s en dont’s zijn voor het gebruik van foto’s, het accepteren van vriendschapsverzoeken en alles wat met social media te maken heeft.

Lees ook: Socioloog legt uit: ‘Dit zijn de grootste misverstanden over pesten’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: GoStudent | Beeld: Unsplash, Zhenzhong