Zwangere vrouw twijfelt: ‘Ik wil niet dat mijn kindje de achternaam van mijn man krijgt’

achternaam

De vrouw zou het oneerlijk vinden als het kindje alleen de achternaam van haar man krijgt

De 26-jarige Rianne* is in verwachting van een zoontje. Toen ze drie jaar geleden trouwde met haar man, heeft ze haar meisjesnaam gehouden. Dat zorgt nu echter voor veel discussie, want Rianne wil haar zoon niet alleen de achternaam van haar man geven. Op het forum Reddit deelt ze haar twijfels. 

Achternaam

Drie jaar geleden stapten Rianne en haar man in het huwelijksbootje. “Toen ik met mijn man trouwde, behield ik mijn meisjesnaam. Hij vond dat prima en was het ermee eens”, begint de vrouw haar verhaal op het forum. Bij die keuze hebben de twee het ook meteen over de toekomst gehad. “We hebben afgesproken dat eventuele toekomstige kinderen automatisch zijn achternaam zullen aannemen. Voor zijn familie is dit heel belangrijk en ik besloot ermee in te stemmen.”

Twijfels

Nu Rianne zwanger is, slaat de twijfel toch toe. “Onlangs begon ik er veel meer over na te denken en bedacht ik dat het oneerlijk zou zijn als mijn ongeboren zoon de achternaam van mijn man zou aannemen en niet de mijne”, vertelt de vrouw. “Ik heb het er met mijn familie over gehad en die zeiden dat het belachelijk was dat mijn man en schoonouders me deze keuze zouden opdringen.” De vrouw ging vervolgens naar huis om de twijfels met haar man te bespreken. “Ik vertelde hem dat ik van gedachten ben veranderd over de achternaam en dat ik ofwel onze beide achternamen wil combineren, of dat onze zoon mijn achternaam krijgt.”

In de war

Riannes man was in de war van deze – voor hem – plotselinge twijfels. “Hij zei dat we een overeenkomst hadden en vroeg waar de plotselinge verandering vandaan kwam. Hij noemde me egoïstisch toen ik hem erop wees dat ik de moeder ben, en dus ook inspraak heb”, stelt de aanstaande moeder.” De man denkt er niet aan om het kindje een andere achternaam te geven dan die van hemzelf, waardoor de twee nu niet meer op één lijn liggen Op het forum vraagt de vrouw advies over de situatie. Wat zou jij tegen haar willen zeggen?

*Rianne is niet de echte naam van deze vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/343097767.

Lees ook: ‘Ik stuurde de man die zijn vier kinderen naar mijn kindvrije bruiloft had meegenomen naar huis’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash