Zwangere vrouw vertelt: ‘Mijn zus bemoeit zich met de naam voor mijn baby’

naam baby

‘Ze zegt dat ik met deze naam het leven van mijn dochter verpest’

Leonie* is in blijde verwachting van een meisje en heeft al een naam voor haar dochter in gedachten. Wanneer ze aan haar zus Gabrielle vertelt hoe ze haar baby wil gaan noemen, begint ze zich heel erg bezig te houden met de naamkeuze. Tot grote ergernis van de aanstaande moeder. Op Reddit deelt ze haar verhaal.

Naam bekendmaken

De zwangere Leonie heeft aan een paar dierbaren alvast onthuld welke naam ze haar baby wil gaan geven. “Mijn zus vroeg er bijvoorbeeld direct naar en ik vertelde het. Het wordt Oceana. Mijn zus was daar helemaal niet van onder de indruk. Ze vroeg me wat er mis was met een naam zoals Elizabeth, of misschien een kleine Beatrice of Margaretha. Ik zei tegen haar dat ik niets heb tegen mensen die zulke namen mooi vinden, maar dat het niet bij mijn man en mij past”, vertelt Leonie. Daarmee is de kous echter nog niet af voor haar zus Gabrielle.

Keuze veranderen

“Gabrielle deelde de naam in een Facebookgroep voor moeders en aanstaande moeders om te vragen hoe ze mij kan overtuigen om voor een andere naam te kiezen”, vervolgt Leonie. Een vriendin van Leonie ziet dit en deelt screenshots met haar. “In de Facebookgroep vertelt mijn zus dat mijn smaak in babynamen verschrikkelijk is en dat ze niet kan begrijpen dat ik deze naam mooi vindt.” Haar zus gaat zelfs nog een stapje verder: “Ze schrijft zelfs dat ik het leven van mijn dochter verpest met deze naam.”

Geen bemoeienis

Ook offline begint Gabrielle vaak over de naam die Leonie voor haar baby heeft gekozen. “Ik zag haar drie weken geleden voor het laatst en ze gaf me nog een lijstje namen om te overwegen. Rosemary, Vivienne, Francesca, Lilian, Martha, Geraldine… Ga zo maar door. Ik rolde met mijn ogen en vroeg haar om zich met de namen van haar eigen kinderen te bemoeien in plaats met die van mij, en dat ze er niet zo’n probleem van moet maken.”

Beledigd

Die opmerking schiet bij Gabrielle in het verkeerde keelgat. Ze wil haar zus juist helpen, zegt ze. “Ze zegt dat ik het niet zomaar moet afwijzen en dat ik de namen van haar kinderen beledigde. Dat had ik helemaal niet gedaan, ik vertelde haar alleen dat ze zich met de namen van haar eigen kinderen moest bemoeien. Ook vertelde ze me dat onze familie de babynaam niet zal waarderen en dat ze zich oprecht zorgen maakte.”

Leonie weet niet wat ze moet doen. Moet ze inderdaad het advies van haar zus ter harte nemen en nog eens goed nadenken over de naam Oceana? Of moet ze Gabrielle toch maar de deur wijzen? Wat zou jij Leonie aanraden?

*De namen in dit verhaal zijn gefingeerd. Op het forum deelt de zwangere vrouw haar verhaal onder de naam Longjumping-Base-926.

Lees ook: ‘Ik heb mijn schoonmoeder expres de verkeerde babynaam verteld’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels