Loretta Schrijver keert voorlopig niet terug bij Koffietijd

Loretta Schrijver

De presentatrice is onlangs geopereerd aan darmkanker

Loretta Schrijver drinkt haar koffie voorlopig thuis op de bank. De presentatrice is onlangs geopereerd aan darmkanker, waardoor Koffietijd presenteren nog ‘een beetje te zwaar’ is. Gelukkig hoeven we haar vrolijke aanwezigheid niet helemaal te missen, want ze is wél te zien in de eerste aflevering. Dat vertelt collega Quinty Trustfull aan LINDA.nl

Te zwaar

Een paar maanden geleden moest Loretta onder het mes vanwege darmkanker. Helaas is de 65-jarige presentatrice niet genoeg hersteld voordat het nieuwe Koffietijd-seizoen van start gaat. Vorige week liet ze aan RTL Boulevard weten dat het ochtendprogramma nog ‘een beetje te zwaar’ is. In de afgelopen seizoenen presenteerden Loretta en Quinty het programma de eerste twee dagen van de week samen. Nu nemen Patrick Martens en Vivian Slingerland het van Schrijver over.

Zes uur voorbereiding

Veel mensen vergeten dat presenteren meer is dan alleen een paar teksten oplezen. “Eén uitzending staat voor ons zeker voor zes uur voorbereiding”, legt Quinty uit. “Denk aan het lezen van biografieën, alles bespreken met de redactie, het nieuws volgen, repeteren.” Die intensieve voorbereiding is op dit moment nog te veel voor Loretta. “Ze is nog niet fit genoeg om aan een dagelijks live-programma mee te doen, en dit ook voor te bereiden.” Hoewel Loretta voorlopig dus niet te vinden is in de Koffietijd-studio, hoeven we haar tijdens de eerste uitzending niet helemaal te missen. Via een FaceTime-verbinding zal de presentatrice haar verhaal doen. “Zo is ze er toch nog een beetje bij”, aldus Quinty.

Collega’s en vriendinnen

De twee zijn naast collega’s ook goede vriendinnen. De ziekte van Loretta valt Quinty dan ook zwaar. “We zijn al twaalf jaar dikke vriendinnen. Ook tijdens haar ziekbed ben ik veel bij haar geweest. De eerste twee maanden in het ziekenhuis, daarna thuis. Ik ben dan ook niet naar het buitenland geweest deze zomer”, vertelt ze. Bovenal is ze ook heel trots op haar vriendin. “Ik ben heel blij en trots op hoe ze er nu voor staat en hoe ze is opgekrabbeld na al die ellende. Ze is op de weg terug, stapje voor stapje (…) Ik kan niet wachten tot Loretta weer naast mij zit.”

Lees ook: Volgers Quinty Trustfull ondersteboven van haar ‘killerbody’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress