Rico Verhoeven over zijn jeugd en het ouderschap: ‘Ik ben bang dat ik faal als vader’

Rico Verhoeven

Hij neemt het ouderschap heel serieus 

Rico Verhoeven lijkt in de ring geen angsten te hebben. De 30-jarige kickbokser nam het op tegen menig gevierd kickbokser en wist in 2014 zelfs de titel van wereldkampioen in het zwaargewicht bij Glory in de wacht te slapen. Toch is Rico niet zo onbevreesd als de meeste mensen denken.

“Er is niks waar ik bang voor ben, behalve dat ik faal als vader”, deelt de kickbokser in de nieuwste LINDA.

Jeugd

Rico heeft samen met zijn vrouw Jacky drie kinderen. Als er iets is wat Rico belangrijk vindt, dan is het wel het onderhouden van de band met zijn kinderen en met zijn vrouw. Toen Rico opgroeide had hij geen warme band met zijn ouders en was zijn jeugd zwaar te noemen. Zo gebruikte zijn moeder drugs en dronk ze, waardoor Rico geen band had met haar. Ook wist zijn vader geen band met hem te onderhouden. Rico wil dit niet voor zijn eigen kinderen. “Daarom vind ik het zo belangrijk dat Jacky en ik moeite doen om gelukkig te blijven”, deelt hij met het blad.

Vergeven

Het lukte Rico een lange tijd niet om zich te verzoenen met zijn moeder. Het was Jacky die hem ertoe aanzette. “Zij zei: Óf je vergeeft het haar, óf je ziet haar nooit meer, maar je kunt niet voor altijd boos blijven”, verklaart hij. Rico heeft het niet meer bijgelegd met zijn vader. “Toen ik mijn eerste WK ging vechten, gaf ik het laatste ticket aan mijn krachttrainer, niet aan mijn vader.” Volgens Rico is daar de verwijdering begonnen. “Hij heeft mij in al die jaren zoveel pijn gedaan”, vervolgt hij. De vader van Rico koos in 2017 voor euthanasie, omdat hij zijn gevecht tegen de ziekte van Alzheimer wilde beëindigen.

Relatie

Jacky is de steun en toeverlaat van Rico, maar het stel heeft toch weleens worstelingen in hun relatie. Alle aandacht die de kickbokser van vrouwen krijgt, heeft een negatieve invloed gehad op hun relatie. Rico verklaart dat vrouwen hem vooral leuk vinden omdat hij wereldkampioen is en geld heeft. “Het wordt kennelijk spannender voor vrouwen als ze weten dat ik getrouwd ben en kinderen heb”, vervolgt hij. Hoewel die aandacht een negatieve invloed had op hun relatie, kwam het stel er na lange gesprekken met elkaar weer sterker uit.

 

Lees ook: Glennis Grace stuurt prachtig bericht naar Samantha de Jong

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill YouTube