Tineke Schouten geeft update over gezondheid man na vreselijk nieuws

Tineke Schouten

Vorige week werd bekend dat zijn been geamputeerd moest worden

Tineke Schouten en haar man Hans hebben een heftige week achter de rug. Vorige week werd namelijk bekend dat Hans’ been moest worden geamputeerd. In gesprek met Party vertelt de cabaretier hoe het nu met haar man gaat. 

Van pijn verlost

De amputatie was natuurlijk vreselijk nieuws, maar kwam niet geheel onverwacht voor het stel. Aan het weekblad vertelt Tineke dat de ingreep er al langer aan zat te komen. “Mijn man wist allang dat dat been er een keer af moest. Hij is nu van de pijn verlost en komt morgen al thuis.” Gelukkig herstelt Hans goed van de ingreep. “Hij kan goed bewegen. Mede doordat hij verleden jaar een bekkenbreuk had, kan hij goed met een looprek omgaan. Hij kan hier straks het hele huis door, met krukken of een looprek”, stelt de cabaretier. “Mijn man is elf jaar ouder dan ik. Je weet dat als je ouder wordt, er op een gegeven moment gebreken komen.”

Acceptatie

Om verder te leven zonder been is niet niks, maar Hans gaat er goed mee om. “Hij kan er zelf goed mee leven en heeft het volledig geaccepteerd”, vertelt Tineke. “We wisten het al, het zat er aan te komen. Hans kreeg steeds zwaardere pijnstillers, zo pijnlijk was zijn voet, dus het moest toch gebeuren. Dat zou ergens in februari of maart gebeuren, maar de arts had nu tijd. Fantastisch team trouwens, onder leiding van vaatchirurg dokter Petri.”

Eerste grappen

“Het geneest heel goed en hij is van zijn pijn af”, gaat Schouten verder. “Ze noemen hem in het ziekenhuis allemaal een bikkel en ze vinden hem sterk. Bovendien: Hans is heel slank, hij heeft geen grammetje vet en kan zichzelf daardoor goed overeind helpen. En in een broek zie je het haast niet eens dat hij een been mist.” En hoe heftig de ingreep ook is, met een cabaretier als vrouw kunnen grappen niet uitblijven. “De eerste grappen over zijn afgezette been zijn zelfs al gemaakt. We zijn niet zo dramatisch ingesteld, het is wat het is. Het is allemaal goed nu en hij kan er nog heel oud mee worden.”

Lees ook: Afvallen na de overgang: Caroline Tensen deelt haar geheim

Bron: Shownieuws | Beeld: BrunoPress