Tjitske Reidinga laat bijzonder body positvity-kiekje zien

Tjitske Reidinga

De actrice geeft een heel nieuwe invulling aan de body positivity-foto’s

De tijd dat we alleen maar de meest flatterende beelden op social media delen — met een filtertje, geschoten vanuit de beste hoek en met je favoriete outfit aan — lijkt voorbij. Steeds meer BN’ers wagen de stap om ongefilterde foto’s te plaatsen in het kader van body positivity. Ook Tjitske Reidinga deinst niet terug voor een eerlijk kiekje, maar geeft daar wél zo haar eigen invulling aan.

#Neckpositive op Instagram

Tjitske trakteert haar Instagram-volgers op een wel heel eerlijke selfie. Met de hashtag #neckpositive en een vleugje zelfspot showt de actrice haar onderkin. Uit de reacties blijkt dat fans de actie van Tjitske wel kunnen waarderen. Flink wat mensen herkennen zichzelf in de onderkinnenselfie, hoewel die meestal snel verwijderd wordt in plaats van wordt gedeeld. ‘Hey, die heb ik ook’ en ‘jij ook al? heeft ook zo z’n charme’ klinkt het in de reacties.

View this post on Instagram

#neckpositive

A post shared by Tjitske Reidinga (@treidinga) on

Statement maken

Met haar grappige invulling van #bodypositivity sluit Tjitske Reidinga zich aan bij meer BN’ers die onlangs een andere kant van zichzelf lieten zien. Zo staan onder andere Linda de Mol, Sonja Bakker, Bergen Lewis en Nance Coolen in bikini op de foto in het laatste nummer van LINDA. Daarmee willen de vrouwen een belangrijke boodschap overbrengen. “Wat voor figuur ook, élke vrouw heeft onzekerheden. Die een leven lang proberen te verstoppen is zó vermoeiend, en dus omarmen we vanaf nu onze lichamen zoals we zijn en houden we op met zeuren,” vertelt Linda de Mol op Instagram.

Lees ook: Vader vraagt zich af: ‘Heb ik verkeerd gehandeld door te insinueren dat mijn dochter lelijk is?’

Bron: Shownieuws, AD | Beeld: ANP foto, fotograaf: Anneke Janssen