Deze ‘haarverf-fouten’ zorgen ervoor dat je er onnodig veel ouder uitziet

Zorg ervoor dat je dít niet doet als je je haren verft

Een nieuwe kleur in je haar kan ervoor zorgen dat je je een heel nieuw mens voelt. Het kan er voor zorgen dat je er frisser en jonger uit komt te zien en voor een regen aan complimenten zorgen. Als het echter verkeerd gedaan wordt kan een nieuwe haarkleur averechts uitpakken en je er flets en ouder uit gaat zien. Laat dat nu juist niet de bedoeling zijn!

Deze foutjes moet je absoluut vermijden als je wil dat je haarkleur het beste in je naar boven haalt.

  • Kleur op je gezicht: kleur moet in je haren, niet op je gezicht. Als je zelf je haar verft kan het gebeuren dat je uitschiet en dat er een druppel verf op je voorhoofd belandt. Dit ziet er onverzorgd uit en zorgt voor een grauwe en gevlekte huid. Daarom kan je van tevoren het beste een beetje vaseline op de randjes bij je haargrens smeren, dit zorgt ervoor dat de kleur niet op je gezicht blijft zitten.
  • Te donker: zorg ervoor dat je een kleur haarverf kiest die niet te donker is. Een te donkere kleur maakt hard in je gezicht en zorgt ervoor dat rimpeltjes en lijntjes veel meer opvallen. Als je donkere kleur een lichte uitgroei heeft ziet dit er ook bijzonder onverzorgd uit. Kies voor een haarkleur die zachter is en dichter bij je eigen haarkleur ligt.
  • Te warme ondertoon: iedereen die het haar wel eens met henna heeft gekleurd is ermee bekend; die typische oranje kleur die je haar daarvan krijgt. Leuk als je 14 bent, boven de 30 ziet het er geforceerd jeugdig uit. Je huid lijkt roder, vlekken vallen meer op en je wallen springen eruit: je ziet er dus zo tien jaar ouder uit. Als je haarkleur te oranje is uitgevallen, gooi er dan niet meteen donkerbruin overheen, maar koop een fles zilvershampoo. Deze elimineert de geel- en oranjetinten met een wasbeurt.
  • Te assige ondertoon: een assige -oftewel grijzige- ondertoon in je haarkleur zorgt voor een fletse uitstraling. Je huid wordt er grauwer van en je ziet er ouder uit dan nodig is. Zorg dat er wat warmere tinten in je haren zitten, om de boel wat op te frissen. Maar, het moet niet oranje worden!
  • Te vaak wassen: als je je haren net hebt geverfd moet je oppassen  met te veel wasbeurten. Als je je pasgeverfde haren te vaak wast word de kleur ontzettend flets en dit is niet de bedoeling als je een frisse uitstraling wil. Was je haren maximaal twee keer per week en schaf een krat droogshampoo aan! Zo kan je veel langer van de kleur genieten.

Lees ook: Dames opgelet: déze kledingkleur gaan we in het voorjaar van 2018 overal terugzien!

Bron: Prevention | Beeld: Unsplash