Heb jij last van striae? Met deze simpele methode kun je het verminderen

De meeste vrouwen hebben last van striae

De meeste vrouwen hebben het op hun buik, benen, billen of buik: striae, ook wel groeistrepen genoemd. Je voelt er niets van en het is totaal niet schadelijk voor je, maar sommige dames (en heren, want mannen kunnen het net zo goed krijgen) zitten ermee omdat ze het er niet zo fraai uit vinden zien. Het kan voor behoorlijk veel onzekerheid zorgen, zeker in een badpak of bikini. 

Helemaal weg gaat het niet, maar je kan de zichtbaarheid wél verminderen.

Scheurtjes in bindweefsel
Striae ontstaat door kleine scheurtjes in het onderhuidse bindweefsel, dit uit zich in witte, paarse of rode strepen. Dit gebeurt doordat de huid in korte tijd veel wordt opgerekt, bijvoorbeeld door een zwangerschap. Maar ook als je dikker wordt of juist veel afvalt en tijdens de puberteit krijgen veel mensen te maken met striae. Ook sommige medicijnen kunnen de oorzaak zijn van striemen. Striae komt het meest voor op de buik, borsten, billen en bovenbenen. Striae is aan het begin paars of felrood en wordt naar verloop van tijd steeds lichter. Uiteindelijk zullen de striemen iets lichter zijn dan je eigen huidskleur.

Hydrateren
Het beste is natuurlijk om gewoon je lichaam te accepteren zoals het is, het hoort nu eenmaal bij je. Maar wil je toch die strepen graag minder zichtbaar krijgen? Rozenolie zou hierbij helpen, door de anti-oxidanten die ervoor zorgen dat de huid gehydrateerd blijft. Ook ‘Frankincense olie’, welke wordt gewonnen uit de hars van speciale bomen, zou goed helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van groeistrepen. Door je huid gehydrateerd te houden zul je niet direct striae laten verdwijnen, maar het kan helpen je huid gezond en soepel te houden. Droge huid verliest vaak elasticiteit, waardoor striae en andere onzuiverheden nog meer opvallen. Smeren, smeren en nog eens smeren dus!

Lees ook: Heb je snel last van puistjes? Dan moet je deze drie etenswaren écht laten staan

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Wikihow | Beeld: Stretch marks on the skin, wrinkles,obeseness door Marco Verch Professional Photographer and Speaker onder de licentie CC BY 2.0