Waarom je nooit parfum in je haar moet spuiten

parfum

Maak jij je er schuldig aan?

Het is niet zo zeer een accessoire te noemen, maar veel vrouwen spuiten voordat ze naar een feestelijke gelegenheid gaan toch even een lekker luchtje op. Het maakt je voorkomen helemaal af. Maar waar spuit jij je parfum eigenlijk? Ben jij iemand die dat parfummetje in het haar spuit? Dan hebben we slecht nieuws voor je.

Parfum kan een negatief effect hebben op je haar.

Beschadiging

Zelfs een enkel spuitje kan al een beschadigende werking hebben op je lokken. De boosdoener is de alcohol die in een parfum zit. Heb jij er weleens bij stilgestaan hoeveel procent alcohol er in je geurtje zit? De hoge waarden alcohol in je luchtje kunnen ervoor zorgen dat je haar erg uitdroogt wanneer je het in je haar spuit, zo vertelt Sophia Hilton, eigenaar van kapsalon Not Another Salon, aan Stylist.

Irritatie

Op een droge coupe zitten we niet te wachten, maar parfum kan nog meer schade aanrichten dan droge manen. Wanneer je parfum in je haar spuit, kan het ook op je hoofdhuid terecht komen. Ook je hoofdhuid kan dan uitdrogen, wederom is de boosdoener de alcohol. Het resultaat: een geïrriteerde hoofdhuid die erg droog wordt en waardoor ook nog eens erg veel huidschilfers kunnen ontstaan.

Lees ook: Eerste hulp bij gespleten haarpunten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Styltist | Beeld: Unsplash