Zes dingen die je verkeerd kan doen onder de douche

4. Een fout scheermesje

Dacht jij ook dat een scheermesje met meerdere mesjes beter was? Wij wel! Het klopt dat je met een scheermes met meerdere mesjes een gladder resultaat bereikt, maar dit gaat ten koste van je huid. De bedoeling van de mesjes is dat het eerste mesje het haartje afsnijdt en als het ware een beetje blootlegt. Het volgende mesje kan het haartje dan nóg korter maken. Hoe meer mesjes je hebt, hoe korter het haartje, maar ook hoe dichter je op je huid scheert. Zo krijg je irritaties en ingegroeide haartjes.

5. Lotion

Vaak is je huid een beetje droog als je uit de douche komt (waarschijnlijk omdat jij tip 1 negeert). Het is dan ook wijs om na het douchen bodylotion op te smeren om je huid te voeden. Wist jij dat je het beste de bodylotion op kunt doen wanneer je huid nog een beetje vochtig is? Dep je huid daarom droog met een handdoek in plaats van te wrijven. Het beetje vocht dat achterblijft kan je huid zo samen met je bodylotion opnemen en zo heb je er meer profijt van. Dit geldt trouwens ook voor dagcrème.

6. Voorkom klitten

Niets is zo vervelend als natte, druipende strengen haar die om je heen hangen na het douchen. Het is heel verleidelijk om je haar eens even goed droog te wrijven met je handdoek. Dit kun je echter beter laten, want hierdoor wrijf je klitten in je haar en maak je het haar erg broos. Zo breekt je haar sneller af en oogt het ook droog en dood. Wikkel je haar voorzichtig in de handdoek en laat het zo eventjes drogen. Nóg beter is het om een doek van microvezels te gebruiken, dit voorkomt pluis en is beter voor je haar.

Pagina 1/2

Lees ook: Zoveel calorieën verbrand je dus met een kwartiertje douchen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: CosmopolitanBeeld: Pixabay