Dit kun je doen tegen slaapproblemen

slaapproblemen

Deze vier tips gaan je ongetwijfeld helpen

Val jij in een diepe slaap op het moment dat je hoofd je kussen raakt? Of lig je juist vaak uren te draaien en woelen in bed, piekerend dat je niet genoeg slaap zult pakken? Je bent niet de enige! Deze vier tips kunnen je helpen om vanaf nu uitgerust wakker te worden. 

1. Beweeg meer

Uit meerdere onderzoeken komt naar voren dat genoeg beweging essentieel is voor een goede nachtrust. En nee, dat betekent niet dat je vlak voor het slapengaan nog een heftige workout moet doen. Sterker nog, de adrenaline die daarbij vrijkomt zorgt er waarschijnlijk juist voor dat je níet in slaap komt. Maar op een ander moment van de dag een halfuurtje sporten is absoluut een goed idee. Dat verlicht stress en zorgt ervoor dat je overtollige energie kwijtraakt.

2. Drink geen koffie ’s avonds

Vind je het heerlijk om ’s avonds nog een kopje koffie te drinken? Dan kun je deze gewoonte beter overboord gooien. Net als alcohol werkt cafeïne een goede nachtrust ontzettend tegen. Het zorgt ervoor dat je langer wakker ligt en minder vast slaapt. Alternatieven voor een ander drankje? Kamillethee, (warme) melk of water!

3. Leg je smartphone weg

Check jij social media nog een laatste keer voordat je het licht uitdoet? Ook dat kan zorgen voor slaapproblemen. Het blauwe licht van je smartphone zorgt er namelijk voor dat je minder melatonine aanmaakt, het stofje dat je slaperig maakt.

4. Creëer een vast slaapritme

Een onregelmatig slaapritme kan ervoor zorgen dat je lichaam in de war raakt. Als je de ene dag om zeven uur opstaat en de andere dag om tien uur, wordt het lastig om ’s avonds op tijd in slaap te vallen. Andersom kun je ’s ochtends moeilijker opstaan wanneer je ’s avonds steeds een andere bedtijd kiest. Natuurlijk hoef je dat niet op de minuut te doen, maar zorg ervoor dat er geen uren tussen zitten. Dat zal je nachtrust flink verbeteren.

Lees ook: Dit is waarom je de wekker beter niet naast je bed kunt zetten

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: vriendin.nl | Beeld: Unsplash, Valentin Lacoste