Rouwende man smeekt alle vrouwen: ‘Stel dat uitstrijkje niet uit!’

uitstrijkje

Donna stelde het uitstrijkje uit en betaalde de ultieme prijs

Alle vrouwen van 30 jaar en ouder krijgen een uitnodiging om een uitstrijkje te laten maken. Dit gebeurt om vroegtijdig te constateren of deze vrouwen baarmoederhalskanker hebben. De 32-jarige Donna stelde dit uitstrijkje steeds uit en dat betaalde ze met de hoogst mogelijke prijs; haar leven.

Donna had een ver gevorderd stadium van baarmoederhalskanker.

Stadium 4
Drie dagen voor kerst kreeg Donna na heel veel scans en onderzoeken de diagnose. De kanker was uitgezaaid naar haar lymfeklieren en had stadium vier bereikt. Het laatste en ernstigste stadium. Ze onderging zes weken lang chemo, maar moest daarmee stoppen door complicaties. Ze kon daardoor niet meer genezen en ze overleed op 5 augustus en liet haar man en kinderen achter.

Uitstellen
Haar man Elliot smeekt alle vrouwen om dat uitstrijkje tóch te laten maken, ook al komt het even niet uit. “Mijn geweldige vrouw stelde haar laatste uitstrijkje uit om redenen die ik me niet eens kan herinneren en geloof me, er gaat geen dag voorbij dat ik niet wenste dat ik haar naar de afspraak gesléépt had of ‘m opnieuw voor haar had geboekt.”

Vroege detectie
“Laat ons samen kanker bestrijden. Een vroege detectie kan levens redden. Dat heb ik gezien toen mijn vrouw werd behandeld en ik in contact kwam met lotgenoten die het wél hebben gehaald. Ik ben desondanks trots op de manier waarop Donna gevochten heeft, ondanks het feit dat ze de vreselijke waarheid kende. Dat ze het niet zou overleven.”

Elliot plaatste een schokkende foto van zijn vrouw op Facebook, maar wij hebben besloten die niet te plaatsen. Mocht je het hele verhaal, inclusief foto, willen lezen, dan kan dat hier. 

Lees ook: Dit symptoom van eierstokkanker wordt maar door 1 procent van de vrouwen herkend!

Bron: Facebook | Beeld: Facebook