Herkenbare scenario’s voor mensen die geen kaas lusten

kaas

Ja, je weet het: je bent echt een geval apart

Nederlanders staan ook wel bekend als kaaskoppen, maar niet iedereen loopt warm voor een homp jong belegen. Sterker nog: er zijn genoeg mensen die geen enkele soort kaas niet lusten. Ben jij zo iemand en krijg je in het gezelschap van kaasliefhebbers het gevoel een freak te zijn? Welkom bij de club. Ook de volgende scenario’s zullen jou dan vast bekend voorkomen.

Lust je geen kaas? Dan heb je de volgende dingen vast weleens meegemaakt.

Iedereen gaat er vanuit dat je kaas eet

Je doet hartstikke je best om mensen van tevoren in te lichten over je afschuw voor kaas, maar op een onbewaakt moment kan het maar zo dat iemand al kaas over jouw eten heeft gedaan. Erg royaal uiteraard. Men gaat er nu eenmaal vanuit dat je kaas lust. Vervolgens zit jij de boel eraf te schrapen, voor zover dat tenminste lukt.

Je kwam al snel tot de ontdekking dat overal kaas in zit

Oké, toegegeven: het is een tikkeltje overdreven om te stellen dat in alles kaas zit, maar voor de anti-liefhebbers van het Hollandse trots wordt het wel snel duidelijk dat echt in heel veel producten kaas zit. Pesto? Lading Grana Padano. Kapsalon? Onder de salade schuilt een hele laag kaas. Champignonsaus voor pasta? Ook daar zit kaas in. Lekker dan. Of eigenlijk niet.

Mensen kijken je aan alsof je gek bent

Zeg je dat je niet van boerenkool houdt? Geen haan die ernaar kraait. Vertel je openhartig een aversie voor kaas te hebben? Dan staat iemand nog net niet met de telefoon in de hand om een therapeut voor je te bellen.

Het moet altijd even gedubbelcheckt worden

Als je bekent geen kaas te lusten, voelen velen de behoefte om nog maar even te checken of het écht zo is. ‘Lust je echt geen kaas?’, is de meest voor de hand liggende vraag, maar er zijn ook tig mensen die elke soort kaas die er is opnoemen om maar te kijken of er niet een kaasje tussenzit dat je toch lust.

Ook de Italianen snappen je niet

Als je íets als kaashater snel hebt ontdekt, is het wel dat Italianen in elk gerecht kaas verwerken. Pizza? Die is voorzien van een dikke laag kaas. Pasta? Die wordt gegarneerd met Parmezaanse kaas. Tiramisu? Een en al Mascarpone kaas. Nou, oké, dat lust je dan wel. Maar het punt is dat een avondje naar de pizzeria voor jou een panisch ‘geen kaas erop’-geroep is.

Mensen moeten alsmaar weer duidelijk maken dat ze je niet snappen

Ook mensen die je inmiddels goed kennen en weten dat je geen kaas lust, voelen geregeld de behoefte om je hier toch nog even opnieuw over aan de tand te voelen. Gaan jullie samen uit eten en vertel je de ober dat je geen kaas wilt, dan is dit en ware gespreksstarter. Opnieuw voelt je gezelschap de behoefte om je eetgedrag weer eens onder de loep te nemen. Lees: mensen zaniken een kwartier lang dat ze echt niet snappen dat je geen kaas lust.

Lees ook: 15 dingen die je sowieso herkent als je een oudere broer hebt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Beeld: Unsplash