‘Ik kreeg ruzie met mijn vriend over de zelfverzekerdheid van mijn vrouw’

vriend

‘Hij vond het niet kunnen dat mijn vrouw bikini’s draagt in het bijzijn van mannen’

Ben* verneemt steeds vaker van zijn vrienden dat zijn vrouw erg veel zelfvertrouwen heeft, in het bijzonder over haar lichaam. Ze post veel foto’s op social media in jurkjes, crop tops, en – nu het zomer is – bikini’s. Ben had nooit moeite met de opmerkingen over zijn vrouw, totdat een vriend van hem een beetje te ver ging. Op Reddit uit hij zijn frustraties en vraagt hij de lezers om advies.

Provocerend

”Ik heb er nooit een probleem van gemaakt dat mijn vrouw wat gewaagdere foto’s op social media plaatst,” begint Ben zijn verhaal. ”Ik denk dat de meeste meiden in de twintig dit wel doen. Maar sinds dat ik ben getrouwd met mijn vrouw, maakt mijn vriend hele ongepaste opmerkingen over haar social media posts.” Zijn vriend zegt in wezen dat haar berichten té provocerend zijn en dat ze zichzelf op social media zet als een single vrouw. Hij laat Ben ook weten dat de meeste getrouwde vrouwen niet zulke foto’s plaatsen en dat zijn vrouw hem nooit ‘oneerbiedig’ zou behandelen door zulke foto’s te plaatsen.

Opmerkingen

”Ik heb het er ooit met mijn vrouw over gehad, waarop ze alleen maar kon lachen en vertellen dat mijn vriend gewoon een hele vreemde kerel was. ” Toen ze naar het strand gingen droeg Bens vrouw een bikini, wat hij als normaal beschouwt. “Helaas dacht mijn vriend daar anders over.”

”Hij maakte een opmerking waar wij allemaal bij waren over de kont van mijn vrouw. Haar kont zou volgens hem uitsteken en hij vroeg haar of ze het gewoon leuk vond om iedereen ongemakkelijk te laten voelen en dat mensen haar aanstaren.” Natuurlijk haalde Bens vriend zijn eigen vrouw erbij, om te zeggen hoe zij zichzelf wél respectvol kleedde in het bijzijn van andere mannen. ”Zijn vrouw had een badpak aan geloof ik, maar droeg er telkens iets overheen als wij erbij waren,” vervolgt Ben.

Klaar mee

”Mijn vrouw droeg geen string broekje, dus ik weet eerlijk gezegd niet waarom hij door bleef gaan over haar. Er waren zelfs nog twee andere vrouwen in een bikini naast haar.” Ben had genoeg van de onophoudelijke opmerkingen over zijn vrouw en hoe zijn vriend haar voortdurend zat te vergelijken met zijn meer conservatief geklede vrouw. ”Dus toen zei ik tegen hem: ‘Je vrouw kleedt zich gewoon zo omdat een bikini haar niet staat. Stop met je te fixeren op mijn vrouw bro, het heeft lang genoeg geduurd en ik ben er nu wel klaar mee.'”

Schuldig

”Ik weet dat zijn vrouw niet de oorzaak was van onze ruzie, en dat ze dat ook helemaal niet verdiende. Maar het zorgde er wel voor dat hij eindelijk zijn mond hield,” vertelt Ben. ”We hebben elkaar sindsdien niet meer gesproken, en eerlijk gezegd maakt mij dat ook helemaal niet uit. We zullen elkaar bij ons volgende vriendenuitje vast wel tegen komen. Ik ga me niet verontschuldigen bij hem voordat hij zijn excuses aanbiedt aan mij,” vervolgt hij.

Ben voelt zich echter wel schuldig tegenover de vrouw van zijn vriend. “Zij heeft hier niets mee te maken en ook al heeft ze ons gesprek niet gehoord, ze heeft mijn opmerking niet verdiend.” Wat vinden jullie dat Ben moet doen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam Educational-Exam3199.

Lees ook: ‘Ik vertelde de vriend van mijn beste vriendin dat ze geen kinderen wilde’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Niki Sanders