‘Mijn vriendin vindt dat de man altijd de rekening moet betalen’

rekening betalen

Zelfs als de vrouw meer verdient dan de man

Dat een man betaalt op een eerste date, is vrij gebruikelijk – alhoewel dit allang nier meer standaard is. De 19-jarige vriendin van Rutger* (21) vindt dit niet meer dan normaal. Sterker nog, ze vindt dat een man altijd de rekening moet betalen. Rutger weet niet precies hoe hij hiermee om moet gaat en vraagt om advies.

Rekeningen betalen

Rutger en zijn vriendin hebben een gelukkige relatie. Het is zelfs zo serieus, dat de twee al nadenken over samenwonen. Toch zijn er nog een aantal dingen waar het stel helemaal anders over denkt. Op het forum Reddit deelt de man deze meningsverschillen. “Ik had laatst een discussie met mijn vriendin over de rekeningen die we zullen krijgen als we samenwonen. Zij vindt dat de man deze moet betalen”, vertelt hij. “Zelfs als zij meer geld zou verdienen, wil ze de kosten niet delen.”

Rolverdeling

De vriendin van Rutger is nogal traditioneel als het gaat om de rolverdeling tussen mannen en vrouwen. “Ze vindt dat mannen moeten betalen voor een date”, legt de man uit. Hoewel hij daar nog in mee kan gaan, had hij niet verwacht dat het veel dieper zou zitten. “Ze denkt er hetzelfde over als het gaat om algemene rekeningen betalen.” Daarnaast houdt lijkt zijn vriendin verder niet zoveel te geven om traditionele ‘vrouwentaken’: “Ze weigert te koken of het huis schoon te maken.”

Enorm egoïstisch

Rutger vindt zo’n rolverdeling tussen mannen en vrouwen onzin. “Ik vind dat rekeningen moeten worden verdeeld gebaseerd op het inkomen van ons beiden. Het komt gewoon enorm egoïstisch over en ik vind het eerlijk gezegd nergens op slaan”, geeft hij toe. De reguliere rekeningen zijn echter niet de enige zorg van de man. “We studeren beiden nog. Ik zorg ervoor dat ik zo weinig mogelijk schulden opbouw. Mijn vriendin zit echter op een particuliere universiteit en wil daarna een medische opleiding gaan doen. Zij eindigt sowieso met een berg schulden en ik vraag me af of ze verwacht dat haar partner daar ook verantwoordelijk voor is.”

Rutger maakt zich zorgen over de hele (toekomstige) situatie en vraagt advies aan anderen. Wat zou jij tegen hem willen zeggen?

*Rutger is niet de echte naam van deze man. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam u/W_T_E.

Lees ook: ‘Mijn ex-verloofde weigerde me in de verloskamer tijdens de bevalling van ons kind’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels