Goed nieuws voor vroege vogels: vroeg opstaan is supergoed voor je!

vroeg opstaan

Vroeg uit de veren heeft veel voordelen

De een wordt al wakker voor de wekker afgaat en de ander is ’s ochtends niet uit bed te branden. Behoor jij tot die eerste groep? Dan ben je ontzettend goed bezig. Vroeg opstaan blijkt namelijk heel wat voordelen te hebben. 

  • Slanker. Uit een onderzoek van de Northwestern University in Ilinois is gebleken dat mensen die hun wekkertje een uur eerder zetten, dit vaak doen om te sporten. Daarnaast lukt het vroege vogels ook om gezonder te eten. Per dag eten ze gemiddeld 248 (!) calorieën minder. Wellicht komt dit ook doordat deze mensen ’s avonds hun bed eerder opzoeken en daardoor geen late snacks eten.
  • Betere prestaties. Diverse onderzoeken tonen aan dat mensen die eerder opstaan betere cijfers halen op school. Vaak zijn mensen die vroeg uit de veren zijn ook nog eens proactiever en vaak hebben ze betere banen.
  • Rustig opstarten. Wanneer je vroeg opstaat, ben je vaak een van de eersten die naast het bed staat. Dus wil je de hond nog uitlaten in dat kleine parkje? Dan zullen er nog maar weinig anderen zijn die met Fifi aan de lijn rondlopen. Vroeg opstaan zorgt ervoor dat jij heerlijk rustig kunt opstarten.
  • Georganiseerd. Lukt het jou altijd om je warme bedje vroeg te verlaten. Dan heb je heel wat zelfdiscipline. En dat uit zich ook in jouw plan- en organisatiekwaliteiten Onderzoek aan de University of Education in Duitsland beaamt dit. Mensen zijn in de ochtend vaak scherper en zijn daarom beter in het uitvoeren van werkzaamheden. Daarnaast helpt het ook als je ’s ochtends niet snoozt, ook hierdoor blijf je scherper.
  • Gelukkiger. Uit weer een ander onderzoek, ditmaal uitgevoerd aan de University of Toronto, blijkt dat mensen over het algemeen gelukkiger en optimistischer in het leven staan als ze eerder opstaan.

Meer lezen? Bekijk dan ook:

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: WendyOnlineBeeld: Archief