Consumentenbond waarschuwt: update je babycam, anders kunnen mensen meekijken

babycam

De babycam is niet veilig!

Elke ouder griezelt al bij het idee: je babycam wordt gehackt en je kind is voor elke kwaadwillende hacker te zien. De Consumentenbond waarschuwt nu dat deze angst weleens werkelijkheid kan worden, omdat de babycams zo lek zijn als een mandje. 

De updates zijn er, maar dat gaat niet automatisch.

Update

Het lek concentreert zich nu vooral bij de camera’s van Foscam. Het lek bij het bedrijf werd ontdekt door een Israëlisch veiligheidsbedrijf en zover ze weten zijn er geen beelden gelekt. Kwaadwillende hackers hadden echter wel in de camera’s kunnen komen. Foscam heeft al updates gemaakt, maar deze worden niet automatisch op de camera geladen. Hierdoor zijn nog steeds veel babycams onbeschermd en dat is gevaarlijk.

De Consumentenbond

Foscam doet, volgens de Consumentenbond, te weinig aan het oplossen van de lekken en het informeren van de mensen. Daarom legt de bond nu uit hoe je aan de updates komt, zodat je je cam weer veilig kunt gebruiken. “De veiligheidsupdate installeer je op je actieve camera door in de videoviewer van de Foscam-app op het instellingenicoon te tikken”, schrijft de Consumentenbond. “Daar kun je kiezen voor ‘Firmware Upgrade’. Downloaden en installeren duurt een paar minuten.”

Filmpje

Als je nieuwsgierig bent hoe een hacker eenvoudig je camera hackt, maakte de Consumentenbond dit schokkende filmpje.

Lees ook: Reddingsbrigade tipt: zo raak je je kind niet kwijt op het strand

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: De Consumentenbond | Beeld: pxhere