‘Mijn ouders zien mijn geadopteerde dochter niet als hun kleinkind’

ouders adoptie dochter kleinkind

‘Als ik er niet op kan vertrouwen dat ze onze meisjes gelijk behandelen, dan kan ik ze ook niet met hen vertrouwen’

Kimberly* heeft negen jaar geleden het nichtje van haar man genaamd Noël, geadopteerd. Hoewel Noël in eerste instantie erg moest wennen aan een nieuwe omgeving, is ze nu op dit moment helemaal ingeburgerd in de familie van Kimberly. Echter, is Kimberly nu zwanger van een dochtertje, wat haar ouders bestempelen als ‘hun eerste kleindochter’. Kimberly probeerde dit te negeren, maar haar ouders blijven er maar over doorgaan. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Adoptie en zwanger

“Negen jaar geleden adopteerde ik het nichtje van mijn man, Noël”, begint Kimberly haar verhaal. “Inmiddels is ze lekker gesetteld bij ons en beschouwen we haar ook echt als onze dochter – en zij ons als haar ouders. Nu ben ik zwanger en ontdekten ik en mijn man twee weken geleden dat we een meisje krijgen. Toen we het aan mijn ouders vertelden, waren ze enthousiast over hun ‘eerste kleindochter’.”

Kimberly verteld dat ze schrok van deze opmerking, maar dat ze het gewoon probeerde te negeren. “Gister had ik er echter genoeg van. Mijn moeder had het over dingen van sentimentele waarde die mijn dochter van haar zou krijgen. Ik werd woest en reageerde wellicht wat erger dan ik had moeten doen, maar ik was behoorlijk kwaad. Noël is hun eerste kleindochter sinds ze twee was. Gelukkig zeggen ze het niet telkens wanneer Noël erbij is, maar ik was allesbehalve bij.”

Grote ruzie

De uitbarsting van Kimberly mondde uit in een grote ruzie tussen haar en haar ouders. “Mijn ouders beweerden dat Noël ‘officieel’ niet meetelde omdat ze uit de familie van mijn man komt en niet uit de onze. Maar ze is mijn dochter, hun kleindochter. Ze noemt hen zelfs haar grootouders. Mijn zus is haar tante en mijn neef is haar neef. Als mijn ouders Noël niet accepteren, wil ik ze zo ver mogelijk uit de buurt van mijn dochter hebben.”

Niet eerlijk

“Ook mijn man vindt het verkeerd wat mijn ouders zeiden”, vervolgt ze. “Maar hij vindt dat ik het moet laten gaan. Hij denkt dat het niet zo bedoeld was. Maar hem kennende heeft hij de neiging om alles rustig aan te doen als het aankomt op familie. Mijn ouders hebben zich tot op de dag van vandaag niet verontschuldigd, maar zijn juist nog erger gaan handelen. Ik wil niet dat Noël dit allemaal hoort en als ik er niet op kan vertrouwen dat ze onze meisjes gelijk behandelen, dan kan ik ze ook niet met hen vertrouwen. Iedereen vindt dat ik overdrijf, maar ik ben het er gewoon niet mee eens.” Wat vind jij?

*Kimberly is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum doet ze haar verhaal onder de naam aitamum3837. 

Lees ook: ‘Ik wil mijn vriendin verlaten nadat ze te ver is gegaan, maar ze is zwanger’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels