Met deze super simpele truc willen kinderen ineens wél groente eten

kinderen groente eten

We hebben nooit geweten dat het zó makkelijk kon zijn! 

Veel ouders zullen het herkennen: de strijd om het eten van groente en fruit bij je kind. Snoepjes en koekjes gaan er zonder problemen in, maar als je ze spruitjes of wortels voorschotelt, is het een heel ander verhaal. Is jouw kind ook een moeilijke eter? Dan moet je zeker even verder lezen, want met deze super simpele hack kan dat zomaar eens heel snel verleden tijd zijn. 

Kinderidolen

Frozen, Dora, K3, SpongeBob of Nijntje: het gebruiken van kinderidolen op voedselverpakkingen is een klassieke marketingtruc. Kinderen willen maar al te graag koekjes, snoepjes, ‘verantwoorde’ fruitsnacks en ‘gezonde’ graanrepen eten, enkel en alleen omdat er een vrolijk plaatje op de verpakking staat. Het is simpel, maar het werkt. En het heeft gevolgen, want de Reclamecode voor Voedingsmiddelen is vorig jaar aangescherpt. Producten mogen alleen nog kinderidolen op verpakkingen zetten, als ze voldoen aan de voedingsrichtlijnen.

Stickers

Misschien voel je hem al aankomen, deze slimme marketingtruc kun je ook heel makkelijk thuis toepassen. De Amerikaanse Jane Stine kwam op dit idee. Want als het in de supermarkt werkt, waarom zou het dan thuis niet werken? En ja hoor, Jane had gelijk! Ze plakte stickers van de favoriete figuren van haar kids op gezond voedsel en het ging ‘ineens’ met gemak naar binnen. Haar kinderen wilden nooit pompoen en broccoli eten, maar toen ze er een sticker van Paw Patrol opplakte, smulden ze er ineens van. Hoe simpel kan het zijn!

Winnie de Poeh-pompoen met Toy Story-broccoli

Omdat de hack bij Jane zo goed werkt, besloot ze het met andere ouders te delen op Facebook. “Dit is mijn beste ouderschapshack,” vertelt ze. “Kinderen willen altijd Paw Patrol-yoghurtjes en Disneywafels. Koop je eigen stickervel en plak de figuurtjes op gezond eten”, legt Stine uit. “Vandaag eten wij bijvoorbeeld spaghetti met Winnie de Poeh-pompoen. Heel lekker bij Toy Story-broccoli!” Dus: is jouw kind fan van Frozen? Koop Frozen stickers en plak ze op de voeding die jouw kind niet wil eten. Liever Spongebob? Dan koop je die stickers. Over het algemeen zijn stickers niet duur en het levert je een hoop voordeel op!

Here’s my best parenting hack. You know how kids always want Paw Patrol yogurt or Disney waffles or whatever? Bring your…

Geplaatst door Jane Stine op Maandag 2 maart 2020

Lees ook: Opvoed-hack: hoe haarelastiekjes helpen bij een positieve opvoeding

Bron: Ouders van Nu | Beeld: Pexels