Veel kritiek op zwangere vrouw die twijfelt tussen abortus of kindje alleen opvoeden

kritiek zwangere vrouw

Er was maar weinig begrip voor de situatie van de vrouw

Onlangs vroeg een zwangere vrouw op het forum Reddit om advies. De 30-jarige raakte zwanger van haar vriend die haar bleek te bedriegen. Haar (ex-)vriend wil dat ze de zwangerschap beëindigd, maar de vrouw wil dat niet. Op het forum gaat ze bij anderen te rade, maar in plaats van advies krijgt ze juist veel kritiek over zich heen.

Onverwachts zwanger

Op het forum legt de vrouw uit dat zij en haar vriend nog maar een jaar samen waren en dat ze net aan een toffe nieuwe baan was begonnen. Het was niet haar bedoeling om zwanger te worden. Sterker nog: ze kwam erachter dat haar vriend vreemdging en wilde hem verlaten. “Tot mijn grote verbazing kwam ik er net op dat moment achter dat ik zwanger was”, schrijft ze. 

Moeilijk zwanger kunnen worden

“Ik slik de pil en heb PCOS, waardoor zwanger worden voor mij moeilijk zou zijn.” Toch bleek het tegendeel waar. “Mijn vriend wilde dat ik het zou beëindigen. In eerste instantie dacht ik dat ik ook een abortus wilde, maar nadat ik het kindje op de echo zag, kon ik het niet meer. Dit is mogelijk mijn enige kans om moeder te worden. Ik vertelde mijn vriend dat we niet samen hoeven te zijn, maar dat ik wel wil dat het kind contact met hem heeft.”

Alleen opvoeden

Haar inmiddels ex was niet blij met het voorstel. “Hij zei dat we misschien wel weer samen konden komen als ik de zwangerschap zou beëindigen, maar dat dat sowieso niet zou gebeuren als ik het kindje zou houden.” De vrouw liet zich echter niet chanteren en maakte de keus om de zwangerschap niet te beëindigen, al weet ze dat het lastig gaat worden. “Mijn ouders leven niet meer en ik heb geen familie om op terug te vallen. Ik heb alleen mijn baan, maar ik kan mijn baan niet houden als ik ervoor kies dit kind op te voeden. Ik zal dan moeten leven van uitkeringen”, schrijft ze.

Veel kritiek op haar uitspraak

Het was de uitspraak over de uitkeringen die bij veel mensen in het verkeerde keelgat schoot. “Serieus? Je bent niet goed bezig als je ervoor kiest om je kind met dit idee op te voeden”, schrijft iemand onder de post. Een ander sluit zich daarbij aan. “Het is een slechte keus om alleen van een uitkering te leven en je kind zo op te voeden.” Het is slechts een greep uit de vele negatieve reacties die de vrouw kreeg.

Tegenreactie

De moeder in spe staat versteld van de reacties. “Ik kan niet geloven dat er zoveel haat op single moeders is”, schrijft ze. “Het gaat niet alleen om geld, maar ook om het feit dat ik geen supportteam heb. Mijn ouders komen niet terug uit de dood om me te helpen. Ik ben heus niet zwanger geworden om van uitkeringen te kunnen leven. Ik hou van mijn werk en zou het willen houden.” Ze vindt dat mensen te snel oordelen en licht toe dat ze niet in Amerika woont zoals de meeste Reddit-gebruikers. Ze woont in een land waar ze veel inkomensbelasting moet betalen en om die reden profiteren de inwoners van gratis gezondheidszorg, educatie, zwangerschapsverlof en andere sociale voordelen. “Ik schaam me er niet voor om daar gebruik van te maken.”

Lees ook: Denk je dat je zwanger bent? Aan deze 8 symptomen kan je het herkennen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash