Pleegt Waylon nu plagiaat met zijn tweede Songfestivalnummer?

Waylon

Is het nummer van Waylon wel zo origineel?

Hoewel Nederland sinds 1975 niet meer heeft gewonnen, is het Songfestival toch wel iets waar muzikaal Nederland naar uitkijkt. Zeker nu we de laatste paar jaren toch de finale weten te bereiken, is het zangspektakel geliefd bij velen. Dit jaar zal Waylon ons kikkerlandje opnieuw vertegenwoordigen bij het Songfestival, maar de zanger wordt beschuldigd van plagiaat.

Gisteren bracht hij het nummer Outlam in ‘em ten gehore.

De Wereld Draait Door

Deze week zal Waylon vijf keer aanschuiven bij De Wereld Draait Door. Hij zal hier elke dag een nummer zingen en een van deze vijf liedjes zal uiteindelijk doorgaan als het songfestival nummer van Nederland. Het nummer Outlam in ‘em die hij gisteren aan het publiek voorlegde, bleek erg in de smaak te vallen. Op social media lieten veel Twitteraars weten dat ze dit nummer uitermate geschikt vinden voor het Songfestival.

Songfestival

Op 10 mei zal Waylon het Eurovisiesongfestivalpodium betreden in Lissabon, maar met welk nummer hij de jury en de inwoners van alle andere deelnemende Eurovisiesongfestivallanden omver gaat blazen, is nog onbekend. Aanstaande vrijdag zal de zanger vertellen met welk kunnen hij naar Portugal gaat.

Plagiaat

Het nummer wordt door veel mensen positief ontvangen, maar de medaille kent ook een keerzijde. Zo wordt de zanger ervan beschuldigd plagiaat te hebben gepleegd. Het nummer van de 37-jarige zou namelijk nogal wat weghebben van I Am A Man Of Constant Sorrow, uit de film O Brother, Where Art Thou waarin George Clooney de hoofdrol speelt.

Bekijk en beluister hieronder beide fragmenten. Hoor jij een gelijkenis?

Lees ook: Nederlandse sterrenkoppels met een groot leeftijdsverschil

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’m op Pinterest!

Bron: LindaNieuws | Beeld: Videostill DWDD