Jort: ‘Ik denk dat mijn zwangere vrouw een affaire heeft gehad’

Zwanger

‘Zou dit kindje wel van mij zijn?’

Jort* en Stefanie zijn al twaalf jaar samen. Stefanie kon moeilijk zwanger worden en is na twee jaar dan toch eindelijk in verwachting. Het koppel is dolgelukkig, totdat Jort begint te twijfelen of hij wel de vader is van dit kindje. Jort deelt zijn verhaal op het platform Reddit en vraagt om advies.

Zwanger

“We zouden net beginnen aan een fertiliteitstraject, toen Stefanie zwanger bleek te zijn. Ik had een vreemd gevoel, want ik twijfelde of we de afgelopen week wel seks hadden gehad in verband met het fertiliteitstraject. Ik kon het me niet goed herinneren en zette de gedachte opzij”, begint Jort zijn verhaal.

Mannelijke collega

Jort vertelt dat Stefanie de afgelopen jaren een goede vriendschap heeft opgebouwd met een mannelijke collega. Hij is getrouwd en ze gaan ook wel om met zijn vrouw. “Ik heb nooit twijfels gehad bij hun vriendschap. Sommigen vinden dat misschien dom, maar ze heeft me nooit een reden gegeven om deze vriendschap te wantrouwen”, vertelt Jort over de vriendschap tussen Stefanie en haar collega.

Betrapt

De collega komt regelmatig langs om te eten. Soms samen met zijn vrouw, maar ook vaak alleen. Jort is er dan weleens bij, maar hij is ook vaak op werkreis. Stefanie en haar collega eten dan met zijn tweeën.

“We hebben meerdere camera’s in huis hangen en Stefanie weet dat ik daar regelmatig op kijk als ik niet thuis ben.” Jort besluit op de camera’s te kijken wanneer hij op werkreis is en Stefanie’s collega bij haar eet. “Ik zie mijn vrouw op de grond liggen met haar collega naast haar, die met een foamroller haar heup masseert”, vertelt hij. Jort vind het een beetje vreemd en besluit Stefanie hierover een berichtje te sturen. Op de camera’s ziet ze dat ze beiden schrikken, waarop haar collega snel naar huis gaat. “Op dat moment kon ik maar aan één ding denken. Zou mijn gevoel juist zijn dat ik had toen ze zwanger bleek te zijn? Zou dit kindje wel van mij zijn?”

Twijfels

Na zijn werkreis hebben Jort en Stefanie het er bij thuiskomst over. “Op dit moment hebben we het uitgepraat. Ze zegt dat er nooit wat is gebeurd tussen hun twee, maar toch heb ik mijn twijfels. Wat als blijkt dat dit kind niet van mij is?” Om zekerheid te hebben wil Jort bij de geboorte van de baby een vaderschapstest doen, maar hij twijfelt of dit wel het juiste is. Hij vraagt Reddit-gebruikers om advies. Wat zou jij adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam throwaway151702.

Lees ook: Mara kwetste haar man: ‘Ik zei dat ik hem niet meer aantrekkelijk vond’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels