Mara kwetste haar man: ‘Ik zei dat ik hem niet meer aantrekkelijk vond’

Ruzie

De opmerking van Mara zorgde voor een flinke ruzie.

Toen Mara* en Levi elkaar 5 jaar geleden ontmoette, was Levi een beetje mollig en had hij een slechte conditie. Na 2,5 jaar besloot Levi dat het anders moest: hij werkte aan zijn lichaam, viel hierdoor veel af en werd heel gespierd. Mara heeft Levi altijd gesteund, maar vind zijn lichaam nu eigenlijk niet meer aantrekkelijk. Onlangs vertelde ze dit aan hem en dit resulteerde in een flinke ruzie. Ze deelt het verhaal op het platform Reddit, in de hoop wat advies te krijgen.

Gezondere keuze’s

“Ik steunde Levi heel erg en moedigde hem aan bij het maken van gezondere keuzes”, vertelt Mara over de tijd waarin Levi aan het afvallen was. “Het bleef alleen niet bij afvallen, hij bouwde ook heel veel spieren op. Op de een of andere manier heeft hij het voor elkaar gekregen om in 2,5 jaar tijd niet alleen gewicht te verliezen, maar ook enorm gespierd te worden. Ik heb het over een hele lichaamsmetamorfose. Hij is niet zo gespierd als een bodybuilder, maar hij ziet er wel heel anders uit dan toen we elkaar ontmoetten.”

Minder aantrekkelijk

“Natuurlijk bleef ik hem steunen en moedigde ik hem aan. Hij was veel zelfverzekerder, actiever en blijer geworden.” Mara vertelt dat ze het fijn vindt om dat te zien, maar dat ze hem eigenlijk niet meer aantrekkelijk vindt. “Hij heeft nu een sixpack, en dat vind ik echt niet aantrekkelijk. Alles voelt hard aan tijdens het knuffelen. Ik haat zijn aders in zijn armen en ik vind het vreselijk hoe gezwollen zijn borst eruit ziet. Ik viel nooit op gespierde mannen en ik voel een beetje afkeer als ik nu naar hem kijk”, vertelt ze.

Mara heeft het nooit tegen hem gezegd, omdat ze wou dat hij gelukkig en zelfverzekerd was. Maar, Mara merkt de laatste tijd dat hij verwacht dat ze heel erg aangetrokken is tot hem. “Hij vraagt of ik zijn buikspieren of biceps wil voelen en hij verwacht dat ik dit helemaal geweldig vind. Ik heb het wel altijd gedaan, zodat hij zich zelfverzekerd voelde.” Tot gisteravond… Mara wou zijn armen niet voelen en maakte de opmerking dat ze ‘hem niet langer aantrekkelijk vindt’.

Ruzie

Door de opmerking kreeg het koppel een grote ruzie. De opmerking kwetste Levi heel erg, en sindsdien praat hij niet meer tegen Mara. “Hoe kan ik dit oplossen? Hoe kan ik laten blijken dat ik trots op hem ben én tegelijkertijd weer de aantrekkingskracht met hem voel?”, vraagt Mara.

Wat zou jij adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRA_dorfglorf.

Lees ook: Rosa’s vriend maakte iemand anders zwanger: ‘Mijn wereld stortte in’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels