Draait jouw beddengoed in elkaar in de droger? Zo voorkom je dat

Het maakt een wasje draaien nét iets minder vervelend

‘Yes, ik kan de was weer doen’, dacht nog nooit iemand. Het klusje is nu eenmaal niet het leukste, maar helaas, de kaboutertjes doen het ook niet. Gelukkig kun je het wel ietsjes makkelijker maken. Draait jouw beddengoed bijvoorbeeld ook zo vervelend in elkaar als je het in de droger doet? Dan hebben we goed nieuws: dat valt namelijk te voorkomen.

Voorkomen

Je was doe je in de droger met één intentie: dat het er droog uitkomt. Wanneer je beddengoed in elkaar draait in de droger, gebeurt dat helaas niet even goed. Gelukkig zijn er verschillende manier om dit te voorkomen. Voor de eerste manier heb je slechts een elastiekje nodig.

Elastiekje

Soms heeft beddengoed een rits of knoopjes aan de onderkant, dus dan kun je het dichtmaken voordat je het wast. Je beddengoed draait dan minder in elkaar en je laken kan niet per ongeluk in je bedsprei terecht komen. Heeft die van jou geen knoopjes of een rits? Gebruik dan een elastiekje om het uiteinde bij elkaar te knopen, of gebruik hier simpelweg sokkenknijpers voor.

Was opvouwen

Een andere manier om te voorkomen dat verscheidene stukken beddengoed in elkaar draaien is door je beddengoed eerst op te vouwen. Opvouwen, horen we je denken. Inderdaad, opvouwen. Door dit te doen kun je voorkomen dat je wasgoed een grote bal vormt in de droger of in de wasmachine. Makkelijk, toch? 

Lees ook: Een kind kan de was doen: zo krijg je vlekken uit witte sneakers

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash, Annie Spratt