Pijnlijk moment: ‘Ik moest mijn beste vriendin vertellen dat ze geen bruidsmeisje zou zijn’

bruidsmeisje

‘Ze is de meest ongeorganiseerde persoon op aarde’

Isabel* stapt volgend jaar in het huwelijksbootje met haar vriend. De voorbereidingen voor de grote dag zijn al in volle gang. Echter vallen niet alle keuzes die de vrouw maakt bij iedereen in goede aarde. Zo is haar beste vriendin ontzettend gekwetst dat zij niet als ‘maid of honour’ is gekozen. 

Maid of honour

Het begrip maid of honour komt uit Amerika. Naast een groep bruidsmeisjes, heeft de bruid daar ook een maid of honour. Degene die deze eer krijgt, is één van de belangrijkste op de bruiloft. Zij is namelijk de rechterhand van de bruid en helpt met alle voorbereidingen voor de grote dag. Vaak gaat deze titel dan ook naar de allerbeste vriendin van de bruid. Isabel weet hier inmiddels alles van. De 25-jarige vrouw deelt haar verhaal op het forum Reddit.

Bruidsmeisjes

“Ik heb al mijn goede vriendinnen kleine geschenkdoosjes gegeven, met daarin de vraag of ze mijn bruidsmeisjes wilden zijn”, vertelt de vrouw. “Mijn beste vriendin was een beetje in de war toen ze het doosjes opende en vroeg wie de maid of honour was.” Isabel kent haar beste vriendin al vanaf de basisschool en sindsdien zijn ze bevriend. Dat deze eretitel aan haar voorbij ging, vond ze dan ook moeilijk om te vertellen. “Ik vertelde haar dat ik niet van plan was een maid of honour te hebben, maar dat we alles samen kunnen regelen en voorbereiden. Helaas was ze enorm van streek.”

Ongeorganiseerd persoon

“Ik zou graag willen dat ze er een zou zijn, maar ze is niet in staat om die titel te dragen”, legt Isabel uit. “Ze heeft is heel slecht in timemanagement en is de meest ongeorganiseerde persoon op aarde. Ze laat alles tot het laatste moment liggen en is meerdere keren ontslagen omdat ze nooit op tijd was. Verantwoordelijkheid nemen is een dingetje bij haar.” Deze risico’s wil Isabel niet nemen op haar bruiloft. “Ik wil me geen zorgen hoeven maken, maar ik vond het heel pijnlijk om te vertellen dat ze hier niet geschikt voor is.” Op het forum vraagt de vrouw zich af of ze de juiste keuze heeft gemaakt, of dat dit hun band juist beschadigd heeft. Wat denk jij?

*Isabel is niet de echte naam van de aanstaande bruid. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam u/Decent-Chemistry-533.

Lees ook: ‘Mijn ouders keuren mijn vriendin af omdat ze het syndroom van Down heeft’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels