Man vertelt: ‘Mijn depressieve zus wil haar hond terug, maar bij ons is hij beter af’

hond

De man weet niet of hij in zijn recht staat om te hond te houden

Nick* (31) en zijn vrouw zijn dolbij met hun hond Biscuit. In eerste instantie moesten ze hier tijdelijk voor zorgen, omdat Nick’s zus Karin dat niet meer kon, maar nu houden Nick en zijn vrouw er al rekening mee dat Biscuit bij ze blijft. Karin wil Biscuit echter terug, ondanks dat ze aan een zware depressie lijdt

Nick twijfelt over de situatie en vraagt zich af of hij Biscuit moet teruggeven op niet. Op het anonieme platform Reddit vraagt hij advies.

Depressieve zus

“Mijn zus heeft een zware depressie, maar ze gaat naar therapie en krijgt medicatie”, begint Nick zijn verhaal. “Ze had een 1 jaar oude dwergpoedel genaamd biscuit. Een paar maanden geleden werd haar medicatie veranderd en raakte ze in een diepe depressie waarbij ze niet eens uit bed wilde komen. Een paar weken na de medicatieverandering belde ze me om te vragen of ik haar hond wilde. Ik was in eerste instantie een beetje bezorgd over haar reden hiervoor, maar ze legde uit dat ze het haatte dat haar depressie Biscuit beïnvloedde en dat hij dat niet verdiende. Ze was ook niet in staat om hem uit te laten”, legt Nick uit.

Biscuit overgenomen

Hij en zijn vrouw besloten Biscuit in huis te nemen. “Mijn kinderen zijn dol op hem. Karin vroeg me om dagelijks foto’s van hem te sturen. Ik deed dat en ze kwam hem ongeveer een keer per week bezoeken, hoewel ze meestal alleen maar huilde. De eerste maand was het moeilijk voor hem, want hij was altijd op zoek naar haar, maar na een tijdje raakte hij aan ons gewend en is hij een behoorlijk gelukkige pup.”

Terug

Hoewel Biscuit al helemaal gewend is bij Nick en zijn gezin, wil Karin hem eigenlijk terug. “Een paar dagen geleden belde mijn zus en ze vroeg of ze Biscuit terug kon krijgen. Ze zei dat haar medicatie aansloeg en dat ze nu de juiste doseringen had en dat ze een fout had gemaakt door hem weg te geven. Ik zei nee, omdat hij nu een deel van onze familie is en dat het mijn kinderen echt pijn zou doen als hij weg zou gaan. Ze werd kwaad en zei dat het haar hond was en dat ik geen recht had om hem te houden, maar ik corrigeerde haar door te zeggen dat zij hem aan mij had gegeven.”

Nick weet niet wat hij nu moet doen. “Ik heb meerdere telefoontjes gehad van onze moeder dat ik hem terug moest geven, net als haar vriend en mijn tante, maar ik denk niet dat het eerlijk is tegenover mij. Zij heeft hem aan mij gegeven, omdat zij niet voor hem kon zorgen, ik geef hem een heel goed leven. Mijn vrouw is het met me eens. Ze houdt enorm wil van hem en wil hem net als ik niet afstaan.” Wat moet Nick doen?

*Nick is niet de echte naam van de man. Hij deelt zijn verhaal anoniem op Reddit onder de naam Constant_Limit2421.

Lees ook: Vrouw biecht op: ‘Ik deel de erfenis van mijn oma niet met mijn vader’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels