5 menstruatiekwaaltjes die kunnen wijzen op vruchtbaarheidsproblemen

vruchtbaarheidsproblemen

Deze signalen moet je niet zomaar negeren

Je lichaam verandert met regelmaat en het is echt niet nodig om bij elke kleine verandering meteen krampachtig naar de dokterspost te bellen, maar bepaalde signalen moet je niet negeren. Hoewel je nu (of misschien zelfs nooit) misschien nog niet bezig bent met je vruchtbaarheid, moet je deze signalen als vrouw niet negeren.

Deze vroege signalen kunnen erop wijzen dat je vruchtbaarheidsproblemen hebt.

Vruchtbaarheidsproblemen

De maatschappij weet het krijgen van een kind met termen als ‘liefdesbaby’ mooi te brengen, maar een zwangerschap is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het is daarom goed om op de hoogte te zijn van tekenen die mogelijk wijzen op onvruchtbaarheid. Aan Bustle vertelt Dr. Paula C. Brady van Columbia University Fertility Center, wat deze tekenen zijn.

Onregelmatig ongesteld worden

Wanneer je niet regelmatig ongesteld wordt, kan dit wijzen op een ovulatieprobleem. “Er zijn meerdere redenen waarom je niet ongesteld wordt en je hoeft niet meteen gealarmeerd te zijn, maar onregelmatig ongesteld worden vermindert wel het aantal kansen per jaar dat een stel zwanger kan worden”, aldus Dr. Brady tegen Bustle.

Erg pijnlijke menstruaties

Wanneer je ongesteld bent, is dat eigenlijk nooit een pretje. Je borsten kunnen pijnlijk voelen en je kunt last hebben van je buik. Toch is heftige menstruatiepijn een teken dat erop kan duiden dat je vruchtbaarheidsproblemen hebt. “Het is verstandig om bij je gynaecoloog langs te gaan als je erg pijnlijke menstruaties hebt”, raadt Dr. Brady aan.

Lees op de volgende pagina welke menstruatieproblemen nog meer kunnen wijzen op problemen met je vruchtbaarheid.

Pagina 1/2